„Pastebėjome, kad darbuotojos, kurios atsakingos už maisto produktus, išeina namo su gana didelėmis tašėmis. Ir gana negeri dalykai pradėjo darytis“, – LNK teigė liudininkė, prašiusi likti anonime ir net pakeisti balsą, kad nebūtų atpažinta.

„Žmogus, praleidžiantis darbe tam tikrą laiką, iš darbo neišeinantis ir darbo metu neapsiperkantis, o išeinantis namo su didelėmis tašėmis. Tai automatiškai mintys susidėlioja taip, kaip yra“, – tvirtino liudininkė.

Įtartinai išsipūtusius krepšius, liudininkų teigimu, darbuotojos tempė kone kiekvieną dieną, o penktadieniais, jų teigimu, krepšiai buvo dar didesni nei įprastai.

„Yra trys virėjos, sandėlininkė ir dietistė, o už viską pasirašo direktorė. Dietistė tai daugiausia. Ir akivaizdžiai, nieko neslėpdama“, – teigė liudininkai ir pridūrė, kad ir „direktorė neša“.

LNK žurnalistai nuotraukas, kuriose užfiksuotos darželio darbuotojos su krepšiais, parodė darželio direktorei Rolandai Talutienei. Ji neslėpė, kad kai kuriose nuotraukose yra ir ji pati, patvirtino, kad kitose – jos darbuotojos. Vis dėlto, jos teigimu, tai, kad rankose yra krepšiai, dar neįrodo, kad krepšiuose – maisto produktai iš darželio valgyklos.

„Aš matau, kad tai mano darbuotojai, bet aš negaliu sakyti, kad maišeliuose yra maistas“, – tvirtino R. Talutienė.

Direktorė pažadėjo, kad apklaus nuotraukose užfiksuotas darbuotojas. Jos teigimu, darbuotojos turėtų prisipažinti, jei elgėsi netinkamai.

„Nebūtinai čia maistas, – žurnalistams teigė darželio dietistė Rima Chrapoveckienė. – Yra gi dalykų. Man draugė atvežė suknelių. Nupirkau. Ėjau su maišiuku.“

Pažvelgusi į dar vieną nuotrauką dietistė iš pradžių teigė, kad ten užfiksuota ne ji, tik vėliau įsižiūrėjusi pripažino, kad ten tikrai ji, o dėžėse, kurias ji krovė į automobilį – ne maistas, o stiklainiai. „Atsimenu, – kurį laiką tikinusi, kad nuotraukoje ne ji, prisiminė dietistė. – Dėžėmis buvo nutempti tušti sloikai. Aš paprašiau, kad man parinktų nuo agurkų tuščių sloikų.“

Už vaikų maisto kokybę atsakinga darbuotoja tvirtina maisto iš darželio virtuvės nenešusi. Priešingai, ji teigė, kad bijo iš darželio išeiti su maišeliu rankoje. „Aš nusipirkau paltą, jis pas mane savaitę kabo, negaliu jo išsinešti. Bijau, kad iš karto... Su taše einu“, – tvirtino R. Chrapoveckienė.

Darbuotojos, atsakingos už darželinukų maisto kokybę, LNK žurnalistai paklausė, kiek turėtų sverti mažamečiui patiekiamas lašišos kepsnelis. Ši atsakė, kad 90-100 gramų, tačiau nuotraukas žiniasklaidai atsiuntę liudininkai rodė, kad darželinukams patiekiamas perpus mažesnis kepsnelis – 56 gramų svorio. R. Chrapoveckienė teigė, kad taip galėjo nutikti dėl to, kad staiga padidėjo vaikų skaičius.

„Mes ne ekstrasensai. Mes negalime nuspėti, kiek jų bus. Buvo vieną dieną 80, o kitą – 160. Dvigubai daugiau. O pamaitinti juos reikia“, – teigė dietistė.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovė Alina Kovalevskaja LNK teigė, kad „jeigu tai pasitvirtins, savivaldybė to netoleruos“. Kad ir kokie bus tyrimo rezultatai, savivaldybė žada skelbti konkursą direktoriaus vietai užimti, nes šiuo metu darželiui vadovauja laikinoji direktorė.

Po LNK žurnalistų apsilankymo darželyje, dietistė parašė prašymą išeiti iš darbo.