Vyriausybės valandos metu Seime ketvirtadienį G. Skaistei buvo užduotas klausimas, ar viceministras dar eina pareigas, nors paskelbtas LRT tyrimas atskleidė, kad jis turi „Ignitis“ akcijų.

„Ignitis“ yra įmonė, kurią jis tiesiogiai kuruoja ir be jo žinios turbūt sprendimai nepriimami, ir gauna naudą“, – teigė A. Skardžius.

Ministrė, atsakydama į klausimą, akcentavo, kad didžiąją dalį dividendų gauna valstybė, kuri yra didžiausias bendrovės akcininkas.

„Viceministras, prieš pradėdamas darbą, informavo, kad turi įmonės „Ignitis“ akcijų. Jo turimas akcijų kiekis santykinai yra nedidelis. Sprendimai, kurie yra priimami ministerijoje, kad ir kuruojant šios įmonės veiklą, yra daromi ne vieno asmens: visi specialistai sudeda savo vizas, o galutinis sprendimas ir parašas yra mano. Akcininkų susirinkime taip pat yra deleguojami kiti asmenys, akcijų susirinkimui lūkesčių laišką tai pat pasirašau aš“, – sakė G. Skaistė.

Gediminas Norkūnas

Visgi ji atkreipė dėmesį, kad opozicijoje dirbantys socialdemokratai dėl situacijos jau kreipėsi į VTEK.

„Manau, palaukime komisijos vertinimo, ar akcijos buvo deklaruotos tinkamai, nes viceministras deklaravo įsigijimo sandorį, galbūt nevisai tiksliai tą padarė. Manau, kad VTEK įvertins, ar viskas buvo atlikta tinkamai“, – pridūrė G. Skaistė.

Plačiau apie tyrimą, susijusį su viceministro turimomis „Ignitis“ akcijomis, skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)