Kaip teigė Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, partijos Vilniaus skyrius kol kas nėra priėmęs sprendimų dėl kandidato į Vilniaus miesto merus.

„Ten nemažai kandidatų yra svarstoma. Jie gali būti ir iš mūsų frakcijos Seime, ir skyriaus, ir visuomenininkų, kurie yra nepartiniai. Tas klausimas nėra toks paprastas, nes Vilnius yra didelis miestas, tai labai atsakingas sprendimas“, – sakė R. Karbauskis.

DELFI šaltinis partijoje teigė, kad tarp galimų kandidatų į sostinės merus svarstomas A. Guoga, parlamentaras T. Tomilinas, kuris ir pats to nori, ir turi dalies bendrapartiečių palaikymą. Anksčiau buvo minima ir Virginijaus Sinkevičiaus pavardė, tačiau jam tapus ūkio ministru, daugiau ši galimybė nebeminima.

Parlamentaras nori dalyvauti rinkimuose

T. Tomilinas patvirtino DELFI, kad niekas nėra pasikeitę, jis tebenori būti LVŽS kandidatu į sostinės metus. Tačiau, kas yra jo konkurentai, pretenduojantys į tą pačią poziciją, jis teigė kol kas tiksliai nežinąs.

„Tiesą pasakius, situacija yra keista, oficialiai jokių konkurentų nėra. Esu vienintelis išsikėlęs ir skyriui jau prieš metus pristatęs savo programą“, – sakė parlamentaras.

Pasak jo, kandidatas į Vilniaus miesto merus bus renkamas pirminių rinkimų būdu.

„Pirminiai rinkimai pas mus vyks artimiausią mėnesį. Kitą savaitę nustatysime rinkimų datą, taisykles, biuletenius. Bus konkurencija, debatai. (…) Labai gerai, kad yra konkurencija, galima pamatyti, kokią gi viziją miestui turi ponas Guoga“, – pasakojo T. Tomilinas.

Jis sakė apie galimą savo konkurentą – A. Guogą „be jo dalyvavimo liberalų intrigoje“ daugiau nieko negalįs pasakyti. Tačiau pats teigia turįs konkrečių idėjų miestui.

„Pradedant nuo valdymo decentralizacijos, nes visiškas absurdas yra tokiam dideliam miestui būti valdomam iš vieno dangoraižio, kai seniūnijos visiškai neturi jokio finansavimo. Norime eiti Varšuvos keliu. Šiandien gi turime situaciją, kai įvairių miestų mikrorajonų gyventojai nėra akyse matę savo tarybos narių, nežino jų pavardžių. Mes Seime net esame pradėję svarstyti rinkimų sistemos pertvarką, kad tarybos nariai būtų renkami pagal seniūnijas, o ne pagal vieną sąrašą. Deja, kol kas rinkimai vyks pagal seną sistemą“, – sakė T. Tomilinas.

Antra jo idėja yra susijusi su viešuoju transportu. Pretendentas į kandidatus yra įsitikinęs, kad mieste turi būti labiau plėtojamas elektra, o ne dyzeliu varomas viešasis transportas.

Mano, kad gali pasipriešinti Zuokui

Parlamentaras nesijaučia silpnesnis už kitus į Vilniaus miesto mero postą kandidatuosiančius asmenis.

„O kas čia ypatingo, aš esu Seimo komiteto pavaduotojas, ir įgyvendinau kelias labai svarbias reformas, kurias sugalvojome kartu su Vyriausybe? Man čia visiškai jokia naujiena.

O kalbant apie A. Zuoką ir R. Šimašių, man iš dalies yra lengviau, nes lengva kritikuoti buvusius merus, kurie padarė daug klaidų. Nors aš nesakau, kad jie visada viską darė blogai. R. Šimašius yra padaręs neblogų dalykų. Šiame mieste auginu 4 vaikus, žinau, ką reiškia nesutvarkytos žaidimų aikštelės, barjerai, statūs nuolydžiai ir nepatogus transportas“, – sakė T. Tomilinas.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks 2019 m. vasario–kovo mėnesiais.