Jis užregistravo Seimo statuto pataisą, kurioje numatyta, kad neblaivūs parlamentarai yra šalinami iš posėdžio iki dienos pabaigos. Seimo narių dauguma galėtų nuspręsti patikrinti parlamentaro blaivumą Seimo kanceliarijos parūpintu alkotesteriu, o jeigu toks parlamentaras atsisako tikrintis, laikoma, kad jis yra neblaivus. Atlyginimas tokiam tautos išrinktajam už tą dieną nebūtų mokamas.

Kęstutis Masiulis
„Dirbant Seimo posėdžių salėje kartais kyla įtarimų, kad kai kurie Seimo nariai piktnaudžiauja svaigalais ir pasirodo darbe neblaivūs. Toks neatsakingas elgesys priimant svarbius visai šaliai sprendimus gali padaryti didelių nuostolių valstybei ir jos reputacijai. Kiti darbuotojai – vairuotojai, gydytojai, statybininkai yra baudžiami jeigu pasirodo darbe neblaivūs, o parlamentarų iki šiol net patikrinti nebuvo kaip. Darbo kodekso nuostatos iki šiol nebuvo perkeltos į Seimo statutą, tačiau Seimo nariams jokių išimčių neturi būti“, – pranešime spaudai cituojamas K. Masiulis.

Darbo kodekse numatyta, kad jei darbuotojas pasirodė darbe neblaivus, apsvaigęs nuo narkotinių ar toksinių medžiagų, darbdavys tą dieną (pamainą) neleidžia jam dirbti ir nemoka jam darbo užmokesčio.

„Tikiuosi, kad tokia pataisa didins Seimo narių drausmingumą ir pagaliau baigsis kai kurių parlamentarų piktnaudžiavimas alkoholiu. Su tokiais neįmanoma susišnekėti, ką jau kalbėti, kad jie pasiūlytų ką nors naudingo visuomenei“, – teigė parlamentaras.

„Neseniai Seimo konservatoriai įtarė, kad posėdžių salėje neblaivus pasirodė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas. K. Masiuliui pasiūlius jam pasitikrinti blaivumą, šis iš posėdžių salės pasišalino per žiniasklaidai neprieinamą koridorių“, – rašoma parlamentaro pranešime.