Europos robotikos čempionate, vykusiame Italijoje, varžėsi keturios Lietuvos komandos. Dviems iš jų, tarp jų ir Kauno jėzuitų gimnazijos moksleivių komandai „Litbot“, burtai lėmė varžytis komandoje su Rusija, tačiau dėl vertybinių principų ir Rusijos sukelto karto Ukrainoje, jie dalyvauti varžybose su rusų komanda atsisakė.

Dėl šios priežasties Lietuvos komandos buvo diskvalifikuotos ir neteko galimybės kovoti dėl galimybės atstovauti Lietuvai pasaulio robotikos varžybose JAV.

TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje seniūno Martyno Prievelio teigimu, ši pilietiška moksleivių pozicija turi tapti pavyzdžiu visiems ir privalo būti įvertinta.

„Šių dienų geopolitiniame kontekste, toks vertybinis jaunųjų kauniečių poelgis paaukojant galimybę dalyvauti pasaulinėse varžybose yra ypatinga pilietiškumo, drąsos, laisvės dvasios ir demokratijos išraiška.

Tai yra pavyzdys mums visiems, kai savo asmeninis laimėjimas laikomas mažiau svarbiu už žmogaus garbę ir orumą. Manome, kad už tokią poziciją „Litbot“ robotikos komanda bei jų mokytojai nusipelno būti pagerbti Kauno miesto savivaldybės apdovanojimu“, – teigė M. Prievelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)