Jo teigimu, jau beveik parą situacija pasienyje išlieka tokia pati – Baltarusijos pasienio pareigūnai ir toliau neįsileidžia Pakistano piliečio.

„Baltarusija toliau atsisako įleisti. Jis (Pakistano pilietis – ELTA) yra šalia sienos linijos, šalikelėje. Suteikta vandens, pasiūlyta maisto. Jo sveikata yra normali. Vakar buvo epizodas, kad jis šiek tiek pasiskundė sveikata, tai staigiai buvo iškviesta greitoji. (...) Medikai patikrino, padarė kardiogramą, visi rodikliai yra puikūs, pavojaus nėra“, – teigė G. Mišutis.

Paklaustas, ar pasienyje nesiformuoja spūstys, VSAT atstovas teigė, kad eilių nėra, o prie punkto stovintis ekipažas nukreipia vykstančius vairuotojus į kitus veikiančius punktus. Vilkikų skaičius taip pat išliko toks pat – 450. Sunkiasvorių transporto priemonių kol kas pasienyje nedaugėja, pažymėjo jis.

„Lengvųjų automobilių visai nėra (...), čia viskas normalu, o vilkikų visada eilės, kaip ir visuose tarptautiniuose punktuose su baltarusais buvo, bet praktiškai ta pati situacija buvo ir vakar ryte iki punktų uždarymo“, – sakė G. Mišutis.

ELTA primena, pasienyje su Baltarusija esančiame Medininkų kontrolės punkte šeštadienį 13 val. sustabdytas sienos kirtimas iš abiejų pusių.

Anot VSAT atstovo G. Mišučio, laikinai stabdyti sienos kirtimą per Medininkų kontrolės punktą nuspręsta, Baltarusijos pareigūnams atsisakant priimti į Lietuvą su suklastotais dokumentais bandžiusį patekti Pakistano pilietį. VSAT duomenimis, šis asmuo į Lietuvą bandė įvažiuoti penktadienį, važiuodamas maršrutiniame autobuse „Minskas–Vilnius“.

Baltarusijos pareigūnams nepriėmus Pakistano piliečio, dėl saugumo nutarta sustabdyti Lietuvos ir Baltarusijos sienos kirtimą per Medininkų kontrolės punktą iš abiejų pusių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)