Jo teigimu, penktadienio dieną lietaus sulauks beveik visa šalis, pūs stiprokas vėjas.

„Penktadienio dieną mūsų šalies orus lems ciklonas. Diena bus debesuota, daugiau pragiedrulių bus pietinėje šalies dalyje, lietaus taip pat bus daugelyje rajonų.

Gausiausiai palis rytiniuose šalies rajonuose. O didesnėje šalies dalyje palis trumpai ir daugiausiai negausiai. Pūs stiprokas pietryčių, pietų, pereinantis į pietvakarių, vakarų vėjas, vietomis gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra dieną kils iki 7–12 laipsnių, pietiniuose rajonuose daug kur iki 13–15 laipsnių šilumos“, – penktadienio orų prognozę pateikė sinoptikas T. Kantautas.

Vilniečiai mėgaujasi šiluma

O šeštadienį į šalį atslinks naujas ciklonas, teigė pašnekovas.

„Naktį, pradedant vakariniais rajonais į šalį plis nauja lietaus zona. O šeštadienio dieną vėl daugelyje rajonų protarpiais palis. Vyraus debesuoti orai, taip pat pūs stiprokas vėjas, naktį daugiausiai iš pietų, dieną suksis iš vakarų. Pajūryje gūsiai dieną sieks 15–18 m/s.

Naktį temperatūra pažemės iki 3–8 laipsnių šilumos, o dieną pakils iki 8–13 laipsnių šilumos“, – Delfi sakė sinoptikas.

Sekmadienį ciklonas jau pasitrauks ir virš šalies stiprės aukštesnio slėgio laukas, todėl orai sparčiai taisysis, tikino T. Kantautas.

„Naktį dangus giedrės, lietaus jau nenumatoma, o dieną turėtų vyrauti saulėti ir sausi orai. Vėjas suksis iš pietų ir rims.

Naktį temperatūra pažemės iki 0–5 laipsnių šilumos, o dieną su pietų vėju į šalį plūstelės šilumos banga, tad temperatūra antroje dienos pusėje turėtų pakilti iki 16–21 laipsnio šilumos“, – geras naujienas pranešė sinoptikas.

O kitos savaitės pradžioje, pasak T. Kantauto, Lietuvos orus lems aukštesnio slėgio laukas.

„Ir su pietų vėju į šalį plūs dar didesnė šiluma. Naktimis temperatūra svyruos apie 5–10 laipsnių šilumos, o dienomis lepins vasariška šiluma, daug kur sušils iki 20 ir šiek tiek daugiau laipsnių šilumos“, – Delfi sakė sinoptikas T. Kantautas.