Sinoptikas kalbėjo, jog šiltais orais pasidžiaugėme neilgai. Bet penktadienį dar bus galima jais pasidžiaugti.

„Bet tai truko neilgai. Dar kiek šiltesni orai mūsų laukia penktadienį. (…) O penktadienio dieną iš vakarų artės ciklonas, na, ir žinoma, šiltasis atmosferos frontas. Taigi, debesų tik daugės, apie vidurdienį pradės lyti vakariniame šalies pakraštyje, vėliau lietaus debesys nukeliaus į Žemaitiją, o vakare ir pasieks Švenčionis, Ignaliną, Zarasus.

Vėjas pūs pietvakarių, pietų krypčių, vidutinio stiprumo. Tačiau vakariniuose rajonuose antroje dienos pusės kai kur gūsiai sustiprės ir iki 15–17 m/s. Kol pradės lyti bus šilta“, – sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Daug kur temperatūra penktadienio dieną, anot jo, pakils iki 10–13 laipsnių šilumos, pietrytiniuose rajonuose ir iki 15 laipsnių šilumos.

„Vėsiausia bus prie jūros – vos 7–9 laipsniai šilumos“, – prognozėmis dalijosi sinoptikas.

Anot jo, šeštadienis irgi bus lietingas.

„Daug kur protarpiais palis, vėjas naktį pietvakarių, dieną – pietinių krypčių, irgi vidutinio stiprumo.

Naktį temperatūra svyruos tarp 2–7 laipsnių šilumos, o dieną – dar 9–14 laipsnių, prie jūros – 6–8 laipsniai šilumos“, – kalbėjo sinoptikas.

V. Sakalausko teigimu, sekmadienį lietaus taip pat nepavyks išvengti.

„Vyraus lietus, bet kai kur gali pasirodyti ir viena kita šlapia snaigė. Vėjas pūs iš pietvakarių, naktį nestiprus. O dieną bus 6–11 m/s greičio.

Naktį temperatūra svyruos dar 2–7 laipsnių šilumos, o dieną vos 4–9 laipsniai šilumos“, – apie sekmadienio orus sakė sinoptikas.

V. Sakalausko teigimu, naują darbo savaitę pradėsime jau šaltesniais, vėsesniais orais.

„Nes vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų ir link Lietuvos pasuks šaltesnių orų banga. Taigi, lietų kai kur pakeis net ir šlapdriba“, – Delfi sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją