Sinoptikas konstatavo, kad rugsėjį lepinusi vasariška šiluma jau pasitraukė.

„Mėgins dar šiluma retkarčiais sugrįžti, bet tikrai ne tokia, kokia buvo. Ir jau labai trumpai užtruks.

Pirmadienį kai kur orai numatomi debesuoti, ūkanoti. Taigi, kol išsisklaidys šis rūkas, šilumai neleis po Lietuvą pasklisti. Bus šalyje šiandien ir pragiedrulių. Tikėtina, kad saulė dar orą bandys šildyti, bet sunkiai jai seksis“, – Žinių radijo eteryje pirmadienio rytą sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Jo teigimu, pirmadienio dieną aukščiausia temperatūra daug kur bus 15–18 laipsnių, tik pietų Lietuvoje, tikėtina, kad sušils iki 19–20 laipsnių šilumos.

„Pūs vakaris vėjas, drėgnas tas vėjas. Atplukdys jis debesis, tad galima laukti šiandien ir lietaus. Daugelyje vakarinių, šiaurinių rajonų iki vakaro taip trumpai palynos“, – kalbėjo sinoptikas V. Sakalauskas.

O antradienį bus vėl fiksuojamos staigios orų permainos. Pasak sinoptiko, vėl galima šiluma, tačiau ji jau bus kitokia nei rugsėjį.

„Ciklonas kaip tik leis tokiai šilumai įsiveržti į Lietuvą. Taigi, naktį jau bus šilčiau, nei šią naktį. Antradienio naktį bus 9–14 laipsnių, prie jūros – iki 16 laipsnių šilumos. Yra tikimybė, jog rytoj dieną dar sulauksime trumpos 19–24 laipsnių šilumos.

Deja, šią šilumą menkins gūsingesnis vėjas ir lietūs. Lietūs naktį daug kur protarpiais numatomi, dieną – mažiau lietaus, tik vietomis trumpai palis. Na, ir vėjas bus pietvakarių, pietų krypties. Naktį – vidutinio stiprumo, bet dieną jis stiprės ir vietomis vėjo gūsiai pasieks 15–17 m/s. Taigi, rytoj bus pakankamai vėjuota, drėgna, bet dieną gal dar nudžiugins šiluma“, – naujausiomis orų prognozėmis Žinių radijo eteryje dalijosi sinoptikas V. Sakalauskas.

Trečiadienį, pasak jo, šiluma vėl atsitrauks.

„Trečiadienį vėl atkeliaus naujas ciklonas. Ir daug kur palis, dieną vyraus trumpi lietūs, galima ir perkūnija. O vėjas pietvakarių ir vakarų pasidarys gūsingesnis. Daug kur vėjo gūsiai pasieks 15–20 m/s. Naktį nešalta – 10–15 laipsnių, dieną bus tik 13–18 laipsnių šilumos“, – kalbėjo sinoptikas.

O ketvirtadienį oras taps dar labiau rudeniškas, teigė V. Sakalauskas.

„Protarpiais ir palis, kai kur ir smarkiai. Ir vėjas bus pakankamai stiprus. Prie jūros naktį, o dieną vietomis gūsiai 15–18 m/s. Ir tiek naktį, tiek ir dieną bus kur kas vėsiau. Naktį – 8–12, o dieną vos 11–16 laipsnių šilumos.

Panašūs orai išliks ir penktadienį. Na, nebent tik lietaus bus truputį mažiau, gal jis trumpiau truks. Vėjas rims, naktis – vėsi, 6–11 laipsnių šilumos, dieną – 12–17 laipsnių šilumos“, – naujausią orų prognozė pateikė LHMT sinoptikas V. Sakalauskas.

Na, o artėjantis savaitgalis turėtų pasireikšti nepastoviais ir permainingais orais, teigė Žinių radijo pašnekovas.

„Kaip matome, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį kasdien orai labai skiriasi. Panašu, kad ir savaitgalį jie bus labai permainingi“, – Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ teigė sinoptikas V. Sakalauskas.