Penktadienio dieną atmosferos slėgis pakils, tad žymesnių kritulių nėra numatoma.

„Nes orus lems aukštesnio atmosferos slėgio juosta. Vėjas dar labiau nurims ir bus besikeičiančios krypties. Aukščiausia temperatūra priartės prie 0 – ji svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos“, – kalbėjo sinoptikas, pabrėždamas, jog esant neigiamai temperatūrai būtina pasisaugoti plikledžio.

Šeštadienį iš Vakarų priartės naujas žemo atmosferos slėgio sūkurys, tad naktį daug kur iškris sniegas.

„Intensyviau snigs pietvakariniuose rajonuose, šiaurės rytų Lietuvoje – mažiau, o kai kur iš viso kritulių nėra numatoma. Vėjas naktį pietryčių, pietų krypties, 7–12 m/s greičio.

Kadangi pragiedrulių bus dar daugiau, vėjas bus ramesnis, tad ir temperatūra žemesnė. Naktį pašals iki 1–6, o kai kur ir iki 9 laipsnių šalčio“, – prognozėmis su Delfi dalijosi sinoptikas V. Sakalauskas.

Šeštadienio dieną, pasak jo, jau tik vietomis numatomi silpni krituliai.

„Vėjas besikeičiančios krypties, nestiprus. Temperatūra vėl svyruos apie 0, bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. O prie jūros ir iki 3–4 laipsnių šilumos“, – teigė sinoptikas.

Na, o sekmadienį orus lems jau aukštesnio atmosferos slėgio laukas, todėl kritulių bus tikrai nedaug.

„Jie numatomi tik kai kur. Vėjas naktį silpnas, dieną – pietvakarių krypties, 5–10 m/s greičio. Naktį atšals iki 1–6, o rytiniuose rajonuose vietomis tikėtina ir iki 7–12 laipsnių šalčio.

Bet dieną vėl temperatūra kryps link nulio. Ir daug kur bus 0 – 5 laipsniai šilumos“, – Delfi sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Pasak jo, panašūs orai turėtų išsilaikyti ir pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)