„To dar nėra buvę. Vakar (šeštadienį − BNS) daug kur, o šiandien (sekmadienį − BNS) visose (meteorologijos stotyse − BNS) viršyti ankstesni rekordai“, − BNS teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos atstovas.

„Jeigu žvelgsime į meteorologinių stebėjimų laikotarpį, sausio 1-ąją oras buvo sušilęs tiktai iki septynių-aštuonių laipsnių, na, Kybartuose − iki devynių laipsnių, o dabar net keturiais, penkiais, o vietomis šešiais laipsniais aukštesnė temperatūra nei buvo kada tai ankstesniais metais. O tai Marijampolėje net septyniais laipsniai viršytas sausio 1-osios aukščiausios temperatūros rekordas“, − pridūrė V. Sakalauskas.

Pasak jo, Marijampolėje ir Druskininkuose sekmadienį apie vidurdienį oras buvo sušilęs iki 15 laipsnių šilumos, o anksčiau neviršyti maždaug aštuoni laipsniai.

„Tai tikrai nėra buvę iki tiek sušilę nei gruodžio mėnesį, nei sausį per visą meteorologinį stebėjimą“, − teigė jis.

V. Sakalausko tvirtinimu, šilčiausia sausio 1-oji fiksuota 2018 metais − tada Kybartuose temperatūra buvo pakilusi iki beveik 9 laipsnių.

„Iki 8,8 laipsnio Kybartuose, iki 8,1 laipsnio šilumos buvo pakilusi Klaipėdoje, bet tokia temperatūra, kokia buvo šią sausio 1-ąją dar niekur niekada nėra buvusi“, − BNS tvirtino.

Anot V. Sakalausko, naktį temperatūra kris ir liks 1-6 laipsniai šilumos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)