Pasak jos, penktadienio dieną Lietuvos orus lems tolstantis ciklonas, jo pietvakarinė dalis.

„Dangus bus apniukęs, o antroje dienos dalyje daugiau pragiedrulių gali tikėtis rytiniai Lietuvos rajonai. Vietomis sulauksime ir nedidelio lietaus. Didžiausia jo tikimybė yra ties vakariniais, bei pietvakariniais šalies rajonais.

Pūs juntamas pietvakarių, vakarų krypties vėjas, rytinėje šalies pusėje šiek tiek ir stiprokas – iki 14 m/s.

Įdienojus temperatūra bus pavasariška, daugelyje rajonų ji svyruos tarp 11–16 laipsnių šilumos. O vakariniuose rajonuose ir pajūryje sušils iki 7–10 laipsnių šilumos“, – teigė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Anot sinoptikės, ir šeštadienį orai išliks gana niūroki.

„Dangus bus apniukęs, pragiedrulių sulauksime tik kai kur. Daugelyje rajonų palis, dieną jau vyraus nedidelis lietus. Ir toliau pūs pietvakarių, vakarų krypties vėjas. Naktį jis bus vidutinio stiprumo – 5–10 m/s, dieną vėl sustiprės iki 8–13 m/s.

Nakties metu temperatūra pažemės iki 5–10 laipsnių šilumos, na o šeštadienio dieną šils iki 11–16 laipsnių šilumos. Tik ties pajūriu bus keliais laipsniais vėsiau“, – Delfi sakė sinoptikė.

Vilniečiai mėgaujasi šiluma

Sekmadienio naktį palis jau tik vietomis, o dieną vėl iš vakarų priartės atmosferos frontas, tad daugelyje rajonų palis, kalbėjo I. Daunoravičiūtė.

„Ir toliau pūs pietvakarių, vakarų krypties vėjas, nakties metu jis išliks vidutinio stiprumo. Na, o dieną sustiprės iki 8–13 m/s, ir daugelyje rajonų užpūs ir pavojingi vėjo gūsiai iki 15–20 m/s.

Temperatūra nakties metu kris iki 4–9 laipsnių šilumos, o sekmadienio dieną, esant šiek tiek stipresniam vėjui ir lietingai dienai sušils iki 10–15 laipsnių šilumos“, – teigė sinoptikė.

Na, o po niūroko ir lietingo savaitgalio naują savaitę pradėsime taip pat labai panašiais orais.

„Lietus lankysis dažnai, palis ir gausiau. O temperatūra bus keliais laipsniais žemesnė“, – Delfi sakė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.