Jo teigimu, orai pirmadienį bus itin panašūs į šiltus orus savaitgalį.

„Netgi turėjome net kiek šiltesnį rytą. Nes naktį temperatūra taip žemai nenukrito, kaip kad pastarosiomis naktimis krito gana žemai. Šiandien vėl bus daugiausiai mažai debesuotas dangus.

Dalyje Lietuvos tikrai netrūks saulės, laikysis sausi orai, gana ramūs, vėjas – nepastovios krypties beveik nejuntamas. Temperatūra šiandien vėl turėtų pakilti iki 23–27 laipsnių, o pietiniuose rajonuose – kai kur ir iki 28 laipsnių šilumos“, – kalbėjo P. Starkus.

Antradienio orai, pasak sinoptiko P. Starkaus, pokyčių taip pat neatneš.

„Tiek naktį, tiek ir dieną bus mažai debesuotas dangus. Nakties metu vietomis tvyros rūkas, labiausiai tikėtinas vakarinėje šalies dalyje, kur jis gali nesisklaidyti ir ryto valandomis.

Bet vėjai bus silpni. Ir ateinančią naktį temperatūra nekris žemiau 11–16 laipsnių, bus dar šiek tiek šilčiau. O dieną bus labai panašu į pirmadienį – tarp 23–28 laipsnių šilumos“, – Žinių radijo eteryje sakė sinoptikas.

Pasak LHMT vyriausiojo sinoptiko P. Starkaus, pokyčiai po truputį bus juntami trečiadienį.

„Trečiadienis jau bus paskutinė šio vasariško orų periodo diena. Dar naktis kaip ir nežada pokyčių – debesų nedaug, vėjai ramūs, sausa, temperatūra tarp 11–16 laipsnių šilumos.

Bet trečiadienio dieną, pradedant vakariniais rajonais, didės debesuotumas. Danguje atsiras daugiau dar saulės lengvai peršviečiamų, bet vientisų aukštesnių debesų. Ir vėlai vakare, jau temstant, vakarinius rajonus jau gali pasiekti trumpalaikio lietaus debesys.

Bet vis dar bus labai šilta diena. Nes temperatūra trečiadienį dar pakils iki 24–28 laipsnių, o kai kur pietuose – ir 29 laipsnių šilumos. Savaitės vidurys bus labai šiltas“, – kalbėjo sinoptikas P. Starkus.

Trečiadienį pradėtos jausti permainos pilna apimtimi bus jaučiamos jau ketvirtadienį.

„Jau nakties metu per šalį keliaus šaltasis atmosferos frontas. Tad daugelyje rajonų sulauksime trumpo lietaus, vietomis gana intensyvaus, sugriaudės ir perkūnija. Vėjas po truputį stiprės, keis kryptį, pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų.

Kaitra sostinėje

Pajūryje gal bus ir gūsingesnis. Bet temperatūra ketvirtadienio naktį dar bus gana aukšta, tarp 12–17 laipsnių.

Šaltasis atmosferos frontas ketvirtadienio dieną tęs kelionę per šalį. Tad labiau toks debesuotas dangus ir daugiau to lietaus sulauksime rytinėje šalies dalyje. Vakariniuose rajonuose jau dangus pradės giedrėti ir diena vėl po truputį gražės.

Bet į šalį jau veršis šaltesnis oras, tad temperatūra ketvirtadienį neturėtų kilti aukščiau 18–23 laipsnių. Bet ciklonai pas mus tikrai neužsibus. Ir pasitraukus šiam šaltajam atmosferos frontui, penktadienį jau pradės stiprėti naujas anticiklonas, tai jau penktadienį debesų bus vėl labai nedaug ir lietaus tikimybė sumažės iki minimumo. Tik orai jau bus vėsesni“, – prognozėmis Žinių radijo eteryje dalijosi sinoptikas P. Starkus.

Tad ir penktadienio naktis jau bus vėsesnė – tarp 5–10 laipsnių šilumos ir tik vietomis kai kur išliks šilčiau – 11–13 laipsnių.

„Bet dienos metu turėtų netrukti saulės, bet oras jau nešils daugiau 16–21 laipsnio“, – teigė sinoptikas P. Starkus.

O pagal dabartinius duomenis savaitgalis numatomas tikrai neblogas.

„Tik tiek, kad lyginant su dabartinėmis dienomis jie bus vėsesni. Bet saulės tikrai turėtų būti daug. Bus tokie gana ramūs ir sausi orai. Tik tiek, kad naktys vėsesnės. Bet dienomis oras šils, vis daugiau vietų sulauksime aukštesnės temperatūros.

Šeštadienį temperatūra daug kur viršys 20 laipsnių, kai kur ir iki 22 sušils. Sekmadienį – tarp 20–23 laipsnių galės būti aukščiausia oro temperatūra“, – Žinių radijo eteryje sakė P. Starkus.

LHMT vyriausiasis sinoptikas P. Starkus pritarė, jog tokia šilta rugsėjo pradžia pasitaiko tikrai ne kasmet.

„Ši temperatūra labiau būdinga dar rugpjūčio mėnesiui“, – Žinių radijo eteryje kalbėjo P. Starkus.