Šeštadienio naktį debesys po truputį ims sklaidytis, palynos tik kai kur. Iki ryto temperatūra visur išliks teigiama, bus tarp 1 ir 6 laipsnių. Dieną ims stiprėti šiaurės vakarų, šiaurės vėjas, Pietų Lietuvoje kai kur gūsiai pasieks 15 m/s. Į šalį ims veržtis vėsesnis oras, todėl įdienojus bus vėsiau nei penktadienį: Vilniuje apie 11, Kaune apie 13, Utenoje ir Panevėžyje sušils iki 11, o Klaipėdoje ir Šiauliuose iki 10 laipsnių. Lietaus šią dieną klius nedaug, trumpai palaistys kai kur rytuose.

Sekmadienį didesnės drėgmės taip pat tikėtis neverta, tačiau šį kartą dienos metu trumpo, negausaus lietaus tikimybė didesnė bus vakariniuose rajonuose. Susilpnėjęs vėjas ir toliau pūs daugiausia iš šiaurės vakarų. Naktį rytinėje šalies pusėje pašals iki 1-3 laipsnių, o vakaruose daugiausia svyruos apie 0, tik prie jūros laikysis 3-5 laipsnių šiluma.

Dieną oras šils vangiai, bus tarp 8 ir 12 laipsnių.

Pirmadienį sustiprėjus aukštesnio slėgio laukui kritulių tikimybė dar labiau menks. Vėjas nuolat kaitalios savo kryptį, dieną bus apysmarkis.

Temperatūra naktį didesnėje šalie dalyje kris truputį žemiau 0 laipsnių, vėl šilčiausia bus palei Baltijos jūrą – 2-5 laipsniai šilumos. Dieną džiugins ne tik saulės spinduliai, bet ir didesnė 10-15 laipsnių šiluma

Kol kas prognozuojama, kad antradienį, vėjui pasisukus iš rytų, pietryčių, Lietuvą pasieks dar šiltesnė oro masė. Naktį atvės iki 0-5 laipsnių šilumos, o dieną sušils iki 13-16, šalies pietvakariuose net iki 17-18 laipsnių. Lietus ir toliau bus retas svečias, praslinks tik keli drėgnesni debesys.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)