Penktadienio diena bus apniukusi ir lietinga. Visoje šalyje palis, kiek gausesnis lietus vėl skandins vakarinius šalies rajonus. Stiprės pietvakarių vėjas, vietomis, didesnė tikimybė Vakarų Lietuvoje, pavojingi vėjo gūsiai sustiprės iki 15–18 m/s. Įdienojus vyraus teigiama temperatūra ir šils iki 3–8 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį orų situacija mažai keisis. Orus lems ciklono pietrytinė dalis, tad naktis bus debesuota. Daugelyje rajonų lankysis lietus. Pūs stiprokas pietvakarių, vakarų vėjas, pajūryje ir toliau gūsiai sustiprės iki 15–17 m/s. Naktį temperatūra išliks teigiama ir mažai keisis nuo dienos – bus apie 2–6 laipsnius šilumos.

Šeštadienio dieną šiauriau Lietuvos sukiosis žemo slėgio sūkurys. Diena bus apniukusi ir daug kur tęsis lietus. Vėjas krypties nekeis, išliks apysmarkis, o pajūryje – ir gūsingas. Temperatūra bus teigiama, apie 3–7 laipsnius šilumos.

Sekmadienį, paskutinę metų dieną, orai ir toliau žiemos visai neprimins. Pragiedrulių beveik nebus, o krituliai tęsis didesnėje šalies dalyje. Iš dangaus kris nedidelis lietus. Naktį kai kur lengvai pašals, ypač šalies šiaurės vakariniuose rajonuose, keliuose formuosis plikledis. Vakarinių krypčių vėjas naktį dar išliks juntamas, o dieną jau aprims ir bus nepastovių krypčių. Naktį temperatūra pasiskirstys tarp 1 laipsnio šalčio ir 4 šilumos, o dieną mažai keisis – bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos.

Naujųjų metų naktį ties Lietuva sustiprės šiek tiek aukštesnio slėgio juosta, tad kritulių bus mažiau. Tik vietomis, daugiau ties pietiniais ir vakariniais rajonais, iškris negausūs krituliai. Daug kur reikėtų būti atsargiems dėl plikledžio. Pūs rytinių krypčių vidutinio stiprumo vėjas. Naktį temperatūra bus tarp 4 laipsnių šalčio ir 1 šilumos.

Sausio 1-ąją, pirmadienį, iš vakarų priartės naujas Atlanto ciklonas. Mišrūs krituliai, daugiausia sniegas, išplis į daugelį Lietuvos vietovių. Rytinių krypčių vėjas liks vidutinio stiprumo. Temperatūra bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos.

Antradienį taip pat kritulių netrūks. Tiek naktį, tiek dieną sulauksime mišresnių kritulių, tačiau vis dažniau iš dangaus kris snaigės. Naktį rytų, pietryčių vėjas dar bus nestiprus, o dieną stiprės iki 9–14 m/s, vietomis, daugiausia Vakarų Lietuvoje, gūsiai pasieks 15–20 m/s. Naktį daug kur pašals iki 1–6 laipsnių šalčio, dieną bus apie 4 laipsnius šalčio ir 1 laipsnį šilumos.

Pagal dabartinius duomenis kitomis dienomis į šalį atkeliaus šaltesnė oro masė, tad bus šalčiau ir pamažu grįš žiemiškesni orai.