Šiandien, penktadienį, Lietuvoje bus debesuota su pragiedruliais. Įdienojus daug kur numatomi trumpi, daugiausia negausūs lietūs. Pūs smarkokas vakarų, pietvakarių vėjas. Aukščiausia temperatūra šiandien šalyje sieks 18–23 laipsnius šilumos, šilčiausia bus Dzūkijoje.

Mūsų sostinėje Vilniuje taip pat trumpai palis, temperatūra svyruos apie 21 laipsnį šilumos.

Šeštadienį iš pietvakarių į mūsų kraštą atkeliaus nedidelis ciklonas, nešinas gana gausiomis vandens atsargomis. Padaugės debesų. Naktį daugiausia vakariniuose rajonuose, dieną daugelyje šalies vietovių nušniokš trumpos liūtys su perkūnija, dieną vietomis gali lyti smarkiai. Vėjas naktį pietinių krypčių, nestiprus, dieną suksis iš vakarų, taps vidutinio stiprumo, perkūnijos metu kai kur galimi ir stipresni vėjo šuorai. Išliks vėsoka: temperatūra naktį nukris iki 9–14, pajūryje iki 16 laipsnių šilumos, dieną vyraus 18–20 laipsnių šiluma. Tik rytiniuose rajonuose, kur lietus atkeliaus vėliausiai, spės sušilti iki 21–23 laipsnių.

Sekmadienį Lietuva pateks į nedidelę aukštesnio slėgio sritį, įsiterpusią tarp dviejų ciklonų. Tiek naktį, tiek dieną trumpai palis tik vietomis, bus daugiau saulės. Apysmarkis vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių. Temperatūra debesuotą naktį svyruos tarp 10–15 laipsnių šilumos, dieną su saulės pagalba oras sušils iki 19–24 laipsnių.

Pirmadienį oro masių pernašos srautai pakryps iš pietvakarių. Artėjantis naujas Atlanto ciklonas jau neš šiltesnį, tačiau ir vėl drėgną orą. Vėl daugelyje vietovių sulauksime trumpo lietaus, dieną intensyvesnio ir su perkūnija. Vėjas daugiausia pūs iš pietų, bus vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį jau nekris žemiau 12–17 laipsnių šilumos, o dieną turėtų pašokti iki 22–27 laipsnių.

Antradienį lietaus prognozuojama mažiau, o šiluma turėtų išlikti.