Sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė DELFI sakė, kad jie tikrai negąsdina, tačiau kritulių tikrai bus nemažai, tad jei miestas nesusitvarkė nuotėkų, dvi savaites žmonių turtą niokojusi stichija gali pasikartoti. Tiesa, krituliai nebus tokie gausūs.

„Vidutiniškai šeštadienį prognozuojama apie 5 mm/val. kritulių. Nors lietus nebus ištisinis, visgi tai nemažas kiekis. Sekmadienį taip pat prognozuojamas panašus lietus. Ar vėl bus potvynis negaliu pasakyti, tačiau tikimybė yra, jei tik miestas nesusitvarkė nuotėkų“, – sakė sinoptikė.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas tikino, kad sinoptikai gąsdina be reikalo – jo turimais duomenimis, greičiau jau grius medžiai, nei vėl niokos vanduo.

„Po pirmojo potvynio asmeniškai paprašiau ir gaunu iš sinoptikų informaciją du kartus per dieną. Gaunu tikrai labai tikslius duomenis, jais naudojasi ir uostas. Galiu nuraminti, kad tokių gausių ir stiprių kritulių, kokie buvo, tikrai neprognozuojama. Tačiau kils vėjas, nors tokiam metų laikui uostamiestyje tai normalu“, – DELFI sakė S. Budinas.

Po praūžusios stichijos administracijos direktorius sako, kad mieste jau suplanuotos didžiulės investicijos į nuotėkų tinklų tvarkymui. Valdininkai pripažįsta, kad tai jau reikėjo daryti anksčiau, tačiau tikina, kad buvo sudėtinga pritraukti Europos fondų lėšas.

„Jei kelio remontui Europos sąjungos fondai skiria lėšas, pritraukti investicijas į nuotėkų tvarkymą yra kur kas sunkiau. Tačiau tai jau padarėme ir numatytas ilgalaikis planas bei skirtos nemažos lėšos iš savivaldybės biudžeto“, – dėstė S. Budinas.

DELFI primena, kad du sekmadienius iš eilės gausūs krituliai klaipėdiečiams ir aplinkinių miestelių gyventojams pridarė nemenkos žalos. Galutinių skaičiavimų dar nėra, mat iki šiol dalis žmonių vis dar neišdžiovino savo būsto.

Ties Kretinga smogusi pirmoji pražūtinga banga Akmenos upėje gausiai maitino Danės vandenis, tad buvo apsemta dalis Klaipėdos, o netrukus vanduo nusiaubė ir Purmalių miestelį.