„Tikrai dar nesu apsisprendęs. Mes esame dabar tokioje stadijoje, kada skyriai pradeda kelti kandidatus. Ir aš manau, kad ta pirmosios rankos teisę turi dabartinė pirmininkė. Natūraliai matome tendenciją ir mūsų pirmininkė kotiruojasi TOP penketuke, TOP trejetuke labiausiai vertinamų politikų visuomenės“, – žurnalistams sekmadienio vakarą teigė M. Sinkevičius.

„Todėl galvoju, kad ji turi pirmos rankos teisė toliau tęsti tą lyderystę, kurią pradėjo. Aišku, su komanda, tai nėra vieno žmogaus partija, bet lauksime pačios pirmininkės sprendimo. O skyriai neabejotinai iškels ne vieną kandidatą, galimai tarp jų ir mane“, – pridūrė jis.

M. Sinkevičius teigia, kad skyriai kandidatus į partijos pirmininko postą pradės kelti kovo–balandžio mėnesį.

Vertindamas sėkmingą socialdemokratų pasirodymą savivaldos rinkimuose M. Sinkevičius taip pat viliasi, kad ir artėjantys Seimo rinkimai partijai bus ne mažiau geri.

„Mes neabejotinai darysime viską, kad (...) ir pagerėtų. Nepasakysi taip, kad yra tiesioginė koreliacija, kad jeigu savivaldoje labai gerai pasisekė, kad jau šimtu procentu ir Seimo rinkimuose bus taip pat. Vėlgi, nacionalinio lygio politinė kova, ji kitokių aspektų turi. Ir, aišku, kad ji bus įtempta, bet ten, kur mes kaip merai turėsime savo atstovus, yra aiški tendencija, kad jeigu yra, tarkime, Jonavos rajono savivaldybės meras socialdemokratas, tai kaip taisyklė – už socialdemokratus toje teritorijoje balsuoja geriau“, – sakė M. Sinkevičius.

„Tai mes, natūralu, tikimės, kad tą bangą arba tą rezultatą lyderystės dar padidinsime iki Seimo rinkimų. Tam yra nepilni dar pusantrų metų“, – taip pat pažymėjo socialdemokratas.

Pirmasis LSDP pirmininko rinkimų turas numatomas balandžio 27-30 d., antrasis – gegužės 11-14 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją