Nuo platesnių komentarų ministro atstovas susilaiko.

Premjero Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas teigė galįs tik patvirtinti, kad Vyriausybės vadovas apie šį susitikimą yra informuotas.

Kol kas oficialaus Lietuvos kandidato teikimo į Europos komisarus dar nebuvo. Dėl kandidatūros sprendimo nėra priėmęs nei Ministrų Kabinetas, nei Seimas.

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos frakcija Seime yra išreiškusi paramą V. Sinkevičiaus kandidatūrai į Europos komisarus.

Prezidentūra praėjusią savaitę teigė, kad renkantis kandidatą valstybės interesas turėti vertingą portfelį yra svarbesnis už partinį interesą pasiūlyti pavardę.

O vertingą portfelį, Prezidentūros manymu, didesnė tikimybė yra gauti atsižvelgus į Europos Komisijos pirmininkės U. van der Leyen prašymą pateikti moters kandidatūrą. Tokią prezidento poziciją perdavė šalies vadovo komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis žadėjo, kad V. Sinkevičiui paramą išreikš ir europinė žaliųjų frakcija. Jo nuomone, šis veiksnys yra reikšmingas siekiant reikšmingo portfelio Europos Komisijoje.

Premjeras Saulius Skvernelis bendrai sakė, kad negalima pozicijų Europos Komisijoje skirstyti į reikšmingas ir nereikšmingas, nes tai yra nepagarba pačiai Komisijai ir eurokomisarams.

28 metų amžiaus politikas šiuo metu užima Ekonomikos ir inovacijų ministro postą. Jis yra baigęs ekonomikos ir tarptautinių santykių bakalauro studijas Jungtinės Karalystės Aberistvito universitete ir Europos politikos magistro studijas Olandijos Mastrichto universitete.

V. Sinkevičius yra vadovavęs „Investuok Lietuvoje“ Investicinės aplinkos gerinimo grupei, koordinavęs Lietuvos oro uostų koncesijos projektui, dalyvavęs programoje „Kurk Lietuvai“, vadovavęs AB „Lietuvos pašto“ tarptautinei projektų grupei.

Politikas priklauso Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungai (LVŽS), yra šios partijos pirmininko pavaduotojas. Šios partijos parlamentarė Agnė Širinskienė yra sakiusi, kad partija norėjo kandidato, kuris būtų su jais susijęs politinėmis pažiūromis.