Be to, kreipimesi į prokurorus raginama įvertinti, ar M. Pakalnis, eidamas pareigas šioje įmonėje, dirbo ne fiktyviai.

Kaip teigia V. Sinica, sprendimą kreiptis į prokurorus paskatino viešojoje erdvėje paskelbta informacija apie M. Pakalnio įdarbinimą savivaldybei pavaldžioje įmonėje „Susisiekimo paslaugos“.

„Savo ruožtu jį įdarbinusio buvusio mero Remigijaus Šimašiaus ir darbo santykius nutraukusio dabartinio mero Valdo Benkunsko vieši komentarai tik stiprina abejones, ar šios pareigos nebuvo fiktyvios, viso labo būdas „įforminti“ M. Pakalniui didesnes pajamas, nes jo netenkino vyriausiojo architekto gaunama alga“, – išplatintame pranešime cituojamas V. Sinica.

„Šiais laikais tikrai nesunku patikrinti, ar M. Pakalnis realiai ir reguliariai atliko savo funkcijas „Susisiekimo paslaugų“ judumo strategijos skyriuje – prokuratūra galės gauti jo nuolatinį darbą liudijančius įrodymus. Žinoma, jeigu tokie egzistuoja. Jeigu ne ir įdarbinimas visgi buvo fiktyvus, sprendimus priėmę asmenys turėtų atsakyti dėl galimo piktnaudžiavimo padėtimi“, – aiškino jis.

Kaip skelbta anksčiau, sostinės vyriausiasis architektas M. Pakalnis darbą Vilniaus savivaldybėje baigė rugpjūčio 7 dieną. Toks sprendimas, pasak savivaldybės, buvo priimtas bendru šalių sutarimu.

Visgi, netrukus viešojoje erdvėje imta kelti klausimus, kokio dydžio išeitinė išmoka buvo sumokėta M. Pakalniui. Sostinės savivaldybė informavo, kad išeitinės dydis siekė 3 mėnesių vidutinius atlyginimus. Skaičiuojama, kad M. Pakalniui buvo išmokėta ne mažiau nei 7860 eurų „į rankas“.

Tačiau netrukus naujienų portalas delfi.lt pranešė, kad M. Pakalniui buvo išmokėta ir įmonės „Susisiekimo paslaugos“ išeitinė, kurios dydis siekė 5507,61 euro „į rankas“.