Premjerė patikino, kad per susitikimą su Seimo pirmininke sausio 20 dieną jai jokia informacija apie K. Bartoševičių perduota nebuvo.

„Galiu patvirtinti, kad jokios informacijos apie Kristijoną Bartoševičių Seimo pirmininkė man minimo susitikimo metu neperdavė“, – teigė I. Šimonytė, kurios komentarą naujienų agentūrai ELTA perdavė jos biuro vadovė Ieva Skarelytė.

Prieš tai sausio 20 dieną Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen buvo susitikusi su generaline prokurore Nida Grunskiene, kuri, kaip skelbiama, domėjosi galimybės sušaukti neeilinę sesiją, kad jos metu būtų sprendžiamas klausimas dėl vieno Seimo nario neliečiamybės naikinimo.

Teigiama, kad informacija apie Seimo narį buvo nuasmeninta.

Teigia, kad Seimo pirmininkė apie poreikį susirinkti Seimui neužsiminė

Delfi ministrė pirmininkė nurodė, kad apie tai, jog K. Bartoševičius figūruoja ikiteisminiame tyrime, jog jam norima pareikšti įtarimus sužinojo sausio 23 dieną (pirmadienį).

„Pirmadienį, po to, kai Generalinė prokuratūra nurodė, kad dėl jo asmens neliečiamybės panaikinimo kreipiasi į Seimą“, – atsakyme teigė premjerė.

Sausio 20-ąją įvykęs susitikimas su Seimo pirmininke, pasak I. Šimonytės, buvo įprastas. Jo metu, pasak premjerės, kalbėta apie neeilinės sesijos poreikį, kad per ją būtų apsvarstyti svarbūs įstatymų projektai.

Viktorija Čmilytė-Nielsen

„Mes susitinkame darbo klausimais reguliariai, paprastai kiekvieną savaitę, kai nevyksta Seimo sesija. Be kitų aktualijų, kurias aptarinėjome (pvz., pozicijų derinimą dėl Rusijos ir Baltarusijos dalyvavimo sporto varžybose), aptarinėjome Vyriausybės poreikį neeilinei sesijai, kadangi buvome LRVK atlikę inventorizaciją, kur ir kokioje stadijoje yra Seime registruoti projektai.

Nuo žiemos sesijos pabaigos buvau išsakiusi lūkestį, kad tokia neeilinė vasarį galėtų būti naudinga keletui svarbių projektų – dėl Valstybės tarnybos reformos, dėl Medijų fondo ir vertinom, kokios galimybės komitetams juos paruošti svarstymams per artimiausias savaites“, – dėstė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė pažymėjo, kad Seimo pirmininkė susitikimo metu pati neužsiminė apie būtinybę šaukti neeilinę sesiją.

„Ne, neužsiminė apie poreikį, klausė apie Vyriausybės projektų parengtumą svarstymui neeilinėje sesijoje. Buvo aišku, kad labiausiai dėl opozicijos blokavimo parengto Valstybės tarnybos reformos paketo neeilinei sesijai, deja, veikiausiai nepavyks paruošti ir reikės klausimą atidėti eilinei sesijai“, – teigė I. Šimonytė.

Šaukiama neeilinė sesija

Praėjusį trečiadienį prokuratūra paskelbė, jog iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, rašo ELTA.

Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos, kai įtariamasis buvo Seimo narys. Šiuo metu nukentėjusiais pripažinti 4 asmenys, tuo metu jie buvo mažamečiai arba nepilnamečiai.

Tačiau daugiau nei prieš savaitę konservatorių atstovas parlamente K. Bartoševičius pranešė, jog pats atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių. Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš Seimo, generalinė prokurorė N. Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo.

K. Bartoševičiaus pasitraukimo iš politikos aplinkybės sukėlė daug klausimų Seimo opozicijai, todėl nutarta sušaukti neeilinę Seimo sesiją, kurios metu būtų siekiama aiškintis, ar buvusiam konservatorių bendražygiui galėjo būti nutekinta informacija apie jo atžvilgiu vykdomą ikiteisminį tyrimą. Norima inicijuoti ir laikinąją parlamentinio tyrimo komisiją.

Antradienį opozicijai pavyko surinkti 47 parašus neeilinei sesijai sušaukti. Projektą dėl neeilinės sesijos šaukimo pasirašė visos opozicinės frakcijos, išskyrus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovus Seime, taip pat palaikymo buvo sulaukta ir iš Mišrios Seimo narių grupės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)