Kaip informuoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), nuo trečiadienio ryto pasirašyti buvo galima už 10 būsimųjų kandidatų, kurie jau pateikė pareiškinius dokumentus VRK: Giedrimą Jeglinską, Andrių Mazuronį, Gitaną Nausėdą, I. Šimonytę, Valdą Tutkų, Eduardą Vaitkų, Aurelijų Verygą, Igną Vėgėlę, Dainių Žalimą, Remigijų Žemaitaitį.

Trečiadienį taip pat kiekvienam iš šių pretendentų į kandidatus (išskyrus I. Šimonytę, kuri išreiškė pageidavimą rinkėjų parašus rinkti tik elektroniniu būdu) buvo išduoti po 1000 rinkėjų parašų lapų.

Apskaičiuota, kad jeigu kandidatas jį palaikančių rinkėjų parašais užpildys visų lapų eilutes, jis bus surinkęs 35 tūkstančius parašų.

Likusieji 4 politinės kampanijos dalyviai: Zenonas Andrulėnas, Gintautas Kniukšta, Arūnas Rimkus ir Žilvinas Treigys rinkėjų parašus galės pradėti rinkti po to, kai pateiks pareiškinius dokumentus VRK.

Tai padaryti jie turi iki kovo 8 d. 17 valandos.

Rinkėjų parašus būsimieji kandidatai ir jų atstovai galės rinkti iki kovo 28 d. Iki šios dienos kiekvienas pretendentas į kandidatus turės būti surinkęs mažiausiai 20 tūkstančių rinkimų teisę turinčių Lietuvos Respublikos piliečių parašų ir juos pateikti VRK.

Vėliau VRK, patikrinusi kandidatų pareiškiniuose dokumentuose nurodytą informaciją ir jų surinktus rinkėjų parašus, priims sprendimą registruoti kandidatus dalyvauti rinkimuose. Tai turės įvykti ne vėliau kaip likus 31 dienai iki rinkimų dienos, t. y. – ne vėliau kaip balandžio 11 d. Po šio sprendimo, bet ne vėliau kaip balandžio 12 d., VRK savo svetainėje atvers kandidatų duomenis visuomenei.

Delfi primena, kad prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 12 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)