„Garbinga mūsų storija liudija, kad Lietuva niekada nesusitaikė su okupantų primestomis tautų kalėjimo sąlygomis ir prievarta. Baltijos kelias – pats ryškiausias mūsų vienybės pavyzdys. Nuo Gedimino pilies Vilniuje iki Ilgojo Hermano bokšto Taline nusitiesusi 2 mln. žmonių gyvoji grandinė visam anuomet nuščiuvusiam pasauliui įrodė, kad čia gyvena drąsūs ir už laisvę kovojantys žmonės“, – sako premjerė.

„Tai buvo tie tvirti žingsniai, kurie vedė Baltijos valstybes į nepriklausomybę. Labai svarbu, kad ir šiandien Lietuvą su kaimynėmis ir kitomis šalimis sieja bendros demokratinio pasaulio vertybės“, – pažymėjo ji.

Vyriausybės vadovė akcentuoja, kad Juodojo kaspino diena primena mums, jog net po daugelio metų sovietų imperinės užmačios nepasikeitė. Žiaurus Rusijos karas prieš laisvą Ukrainą – viso pasaulio vienybės ir stiprybės išbandymas.

„Jau antrus metus Ukraina kovoja ne tik už savo nepriklausomybę, bet ir už mūsų visų laisvę. Turime remti šią drąsią tautą visomis išgalėmis ir visais įmanomais būdais. Iki visiško Rusijos pralaimėjimo. Šiandien susikibkime rankomis dėl Ukrainos pargalės, tai šventa visos demokratinės bendruomenės pareiga“, – pabrėžia I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją