Policija jau pranešė, jog pradėjo keletą tyrimų už įvairius pažeidimus. I. Šimonytė teigė, kad nors trečiadienį pasikalbėti su protestuotojais laiko neturėjo, kalbėtis ji nebijo. Tačiau ministrė pirmininkė priminė ir kolegos Mato Maldeikio bandymą kalbėtis.

Šeimų maršas, vadinamas, į mane kreipėsi laišku dar gegužės viduryje, aš kaip mandagus žmogus į jį atsakiau. Vakar tikrai turėjau labai įtemptą dieną ir tokiems pašnekesiams neturėjau laiko, bet žmonių nebijau, galiu išeiti pasikalbėti su bet kuo. Tiek tik, kad čia yra šiek tiek veidmainystės. Nes labai dažnai yra sakoma – išeikit ir pasikalbėkite, tai aš norėčiau referuoti į M. Maldeikio bandymą ėjimą pasikalbėti. Ir jeigu po šito žmonės dar vis nori sakyti, jog su jais kažkas nesikalba, čia turiu mintyje tuos konkrečiai žmones, ne apskritai tuos, kurie turi kitą nuomonę.

Bet tuos žmones, kurie susirinko prie Seimo ar Vyriausybės. Labai sunku po to sakyti, kad su tavimi niekas nesikalba, kai žmogų, kuris ateina kaip kitamintis kalbėtis, tu pasiunti toli toli, ant trijų raidžių“, – Žinių radijo eteryje ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

„Toks elgesys man labiau rodytų, kad čia yra tiesiog politinės veiklos iniciacija. Manau, kad iš to, vienaip ar kitaip, bus politinės ambicijos patekti į valdžią, kas yra normalu“, – tikino ji.

„Manau, kad politikų priedermė, bent jau tų, kurie vertina Lietuvą kaip vakarų demokratijos dalį ir norėtų, kad ji tokia išliktų, tas įtampas mažinti. Bet kad visuomenėje visada bus, ar viduje, ar išorėje suinteresuotų tą įtampą didinti, tą taip pat turime matyti“, – teigė premjerė.

Paklausta, ar būtų suteikusi leidimą „Šeimų maršo“ mitingui Vilniuje ir „Kaunas pride“ renginiui Kaune, I. Šimonytė teigė, jog taip.

„Būčiau davusi abiems“, – teigė ji.

I. Šimonytė aiškino, jog jei buvo suteiktas leidimas renginiui Vingio parke, šį kartą sutarimą taip pat reikėjo rasti.

„Laisvė susirinkti yra svarbi, tvarkos turi būti laikomasi, policija turi gebėti dirbti savo darbą. Bet kita vertus, jei buvo išduotas leidimas renginiui Vingio parke, tai čia rasti būdą kaip sutarti su organizatoriais ir išduoti leidimą po mėnesio, esant geresnei epidemiologinei situacijai, tikrai manau, kad buvo galima susitarimą čia rasti. Ir neatidaryti papildomos diskusijos, kuri, ko gero, nėra vertinga“, – taip situaciją Žinių radijo laidoje įvertino ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)