„Natūralu, kad taip yra, tačiau pagal visų ekonomistų prognozes vis dėlto pajamų augimas aplenks kainų augimą, ir tai turbūt svarbiausias dalykas šiomis aplinkybėmis.“

Jos teigimu, Vyriausybė kitų metų biudžete numatė minimalios algos, mažiausių pensijų, vienišo asmens išmokų, darbo užmokesčio biudžetiniame sektoriuje didinimą.

„Visi šie sprendimai sukalibruoti taip, kad didžiausias augimas tenka žmonėms, gaunantiems mažiausias pajamas, kuriems atitinkamai kainų augimas kelia didesnę įtampą nei tiems, kurių pajamos didesnės“, – paaiškino premjerė.

Kalbėdama apie energetikos išteklių kainas, I. Šimonytė teigė, kad buvo priimti sprendimai dėl kainų piko išdėliojimo per ilgesnį laikotarpį.

„Taip pat gerokai padidintos galimybės gauti piniginę socialinę paramą žmonėms, apmokant savo komunalines sąskaitas.“

„Reikia labai aiškiai suprasti, kad tai nėra koks nors Lietuvos fenomenas. Visose valstybėse, ir Vakarų valstybėse, tokio kainų augimo turbūt seniai nebuvo matyta, tai lemia daugelis priežasčių. Dalis priežasčių susijusios su energetiniais resursais ir jų kainomis, kita dalis susijusi su tokiu galbūt netipiniu pasiūlos pusėje esančiu šoku dėl tiekimo grandinių sutrūkinėjimo ir neatsigavimo po kovido. Tikrai nėra kokių nors optimistinių žinių, kad bus kainų mažėjimas artimiausiu metu, tačiau kitais metais tikimės kad ir aukštos, bet vis dėlto stabilesnės situacijos“, – pridūrė premjerė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (333)