„Gavau kvietimą, tikrai manau, kad labai dalykiškai pasišnekėjome, šį kartą nepolitikavome. Norėjo išgirsti situaciją, ją pristačiau. Daug klausimų buvo ir apie testavimo strategijas, priemones, pasirengimą. Tai tikrai labai dalykiškai pasišnekėjome“, – sakė A. Veryga.

Galimos naujos valdančiosios koalicijos kandidatė į premjero postą, parlamentarė Ingrida Šimonytė irgi džiaugėsi susitikimu.

„Išgirdome (naudingos informacijos, aut. p.), išgirdome kai kurių ir gerų žinių – kad pradeda veikti pagaliau mobilioji programėlė, kurios daugelis laukė pastarąjį pusmetį. Buvo šiek tiek informacijos apie sprendimus, kuriuos priėmė Vyriausybė, po kurių hospitalizacijos koordinavimas, reikia tikėtis, sėkmingesnis nei dabar.

Turėjome darbingą susitikimą, ministras pažadėjo, kad vykstant darbų perdavimui būsimam ministerijos vadovui, viskas vyks sklandžiai ir gera valia“, – po susitikimo sakė I. Šimonytė.

Paklausta, ką naujoji Vyriausybė kovodama su koronavirusu darys kitaip, politikė teigė, kad vieną aspektą gali išskirti iš karto.

Aurelijus Veryga

„Pirmiausia, kas bus kitaip – komunikacija. Nes ir šiandien girdime premjerą, man labai gaila dėl to, kad jis yra linkęs žmones ir toliau gąsdinti. Nežinau ar tai sutelkia visuomenę bendradarbiavimui. Nes tikrai nenorėčiau galvoti, kad tie sprendimai, kurie dabar yra nustatomi, yra lemti rinkimų rezultatų. Yra labai aiškūs tikslai, kurių Vyriausybė siekė, būtų gerai, kad tie tikslai būtų vieši ir taip būtų mažiau spekuliacijų“, – kalbėjo kandidatė į premjeres I. Šimonytė.

Jos teigimu, karantinu yra siekiama suvaldyti naujų atvejų skaičių augimą ir pasiekti, kad nauji atvejai mažėtų iki tam tikros ribos, kai sveikatos priežiūros institucijos vėl galėtų dirbti įprastu būdu.

„Klausėme šiandien ministro, kokio lygmens yra tikimasi ir ką jis norėtų pamatyti po savaitės ar dviejų, ką tada daryti ir kokia yra išėjimo strategija. Tai jei viskas seksis ir klostysis taip, kaip dabar Vyriausybei atrodo, panašiai dėliojasi Airija – tai pagrindinis dalykas, apie kurį reikės galvoti naujai Vyriausybei – kaip išeiti iš tos situacijos. Nes užtraukti rankinį stabdį ne taip sudėtinga kaip iš jo vėliau išjudėti“, – esminį darbą įvardijo I. Šimonytė.

Prieš susitikimą A. Veryga sakė besitikintis konstruktyvaus pokalbio.

„Tikiuosi dalykiško pokalbio. O gali visaip būti, pamatysime, nenoriu iš anksto kažkokių nuostatų turėti. Einu nusiteikęs šnekėtis nuoširdžiai, jei bus toks noras. Tą ir anksčiau buvau siūlęs. Bet jei ta kalba bus tokia, kokia ji buvo iki šiol viešojoje erdvėje, taip bergždžias bus kalbėjimasis“, – žiniasklaidai sakė ministras.