„Rytoj A. Veryga bus mūsų frakcijoje“, - sakė I. Šimonytė.

Kaip jau skelbta, būsimi valdantieji steigs „kuopeles“ įvertinti biudžeto projektui ir pasiruošti perimti COVID-19 situacijos valdymą. I. Šimonytė sakė, kad abiem šioms darbo grupėms vadovaus ji pati. Į jas partijos deleguos savo narius.

Kadidatė į premjeres taip pat patikino, kad, jos nuomone, būtent Vyriausybės vadovas turėtų prisiimti pagrindinę atsakomybę už COVID-19 pandemijos suvaldymą.

„Kaip aš įsivaizduoju darbą, tai turėtų vis dėlto šitos situacijos valdymą perimti Ministras Pirmininkas. Dabar viena iš turbūt didžiausių problemų yra ta, kad yra du galios centrai – sveikatos apsaugos ministras, premjeras. Kartais vienas jų būna „geras policininkas“, kitas – blogas. Kartais skirtinga informacija išeina iš dviejų šaltinių. Manau, kad tai nekuria pasitikėjimo visuomenėje, ir tai nėra gerai tokioje situacijoje.

Centras turėtų būti pakankamai aiškus. O toliau jau tematiniai centrai gali būti įvairiai dėliojami. Ir šalia jau yra reikalinga patariamoji ekspertų grupė. Pirminis užmanymas yra, kad tie žmonės, kurie dabar talkina prezidentui, paskui galėtų talkinti ir Vyriausybei“, - sakė I. Šimonytė.

Apie ministrų kandidatūras kandidatė į premjeres viešai kalbėti primygtinai atsisako.

Kitą penktadienį Seimas turėtų balsuoti dėl Seimo pirmininko. I. Šimonytė tikisi, kad iki to laiko bus susitarta ir dėl Ministrų Kabineto.

„Jeigu mes artimiausiu metu susitarsime dėl koalicijos sutarties, tai turbūt diskusijoms dėl žmonių, kurie galėtų užimti vienas ar kitas pozicijas, ir, kur partijos matytų savo stiprybes ir savo kandidatus, nemanau, kad reikėtų daug daugiau laiko“, - sakė I. Šimonytė.

Tikslas - aptarti darbų tęstinumą

Kaip skelbė BNS, prezidentas trečiadienį susitiko su konservatorių kandidate į premjeres I. Šimonyte aptarti koalicijos formavimą ir darbų tęstinumą.

„Prezidentas su Ingrida Šimonyte aptars koalicijos formavimą bei galimus jos suformavimo terminus, taip pat kovos su COVID-19 pandemijos tęstinumą keičiantis vyriausybėms“, – BNS prieš susitikimą sakė valstybės vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Po Seimo rinkimų centro dešinės valdančiąją koaliciją formuoja Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija. Naujajame parlamente jie turėtų turėti 74 vietas.