„Skiepijimas mažėja, bet dar kol kas aš negirdėjau niekieno galutinės išvados, kad, atėjus rudens sezonui, nereikės iš naujo skiepytis. Bet per tą laiką yra atsitikę ir kitų dalykų, yra atsiradusi ir nauja vakcina, jau turime šiek tiek ir naujojo „Novavax“, ir taip pat pati „Comernaty“ vakcina yra perdaroma adaptuojant mutacijoms“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį teigė I. Šimonytė.

Todėl premjerė atkreipia dėmesį, kad, jei ateis poreikis dar kartą skiepyti gyventojus, norėtųsi, kad vakcinos būtų adaptuotos naujoms galimoms viruso mutacijoms. Todėl, pasak jos, vakcinų perteklių Lietuva ketina ir toliau donuoti.

„Mes daug paramos esame suteikę dvišaliu principu, Rytų partnerystės šalims pirmiausiai ir kai kurioms kitoms šalims, o dabar tiesiog aktyviai dalyvausime „Covax“ programoje ir dalinsimės su pasauliu“, – sakė Vyriausybės vadovė.

„Nes mes čia visi galime būti pasiskiepiję, mums visko užtenka, vakcinų yra ir valstybė sumoka, bet yra valstybių, kurios neišgali to padaryti. Dėl to protingiausias būdas yra tiesiog skirti jas kaip humanitarinę programą, ką šiandieną ir padarėme“, – pažymėjo ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją