„Situacija yra prastėjanti, atvejų skaičius auga sparčiai, tai nėra tik Lietuvos fenomenas“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjerė.

Todėl, pasak jos, Vyriausybė turės svarstyti viruso valdymo priemones.

„Skiepijimas pastarosiomis savaitėmis vyksta labai vangiai. Tai reiškia, kad Vyriausybei teks grįžti prie diskusijų, kokią sąlygas nustatyti, kad mes vėl neturėtume didelės apgulties ligoninėse“, – teigė I. Šimonytė.

Kokios tai bus sąlygos, premjerė nedetalizavo, tačiau pažymėjo, jog gali būti grįžta prie seniau naudotų priemonių.

„Kai mes įvedėme galimybių pasą ir buvo labai daug diskusijų, kam jo reikia, nes karantinas atšauktas, (…) tai aš neatmetu situacijos, kad gali būti vėl susietas tam tikras veiklų ratas su tuo, ar žmogus turi galimybių pasą.

Tačiau, kadangi dabar yra liepos vidurys, vis dar laiko ir galimybių skiepytis yra labai daug, aš naudočiausi proga dar kartą paraginti skiepytis žmones, kurie dabar skiepijasi vangiausiai – nuo 20 iki 40 metų amžiaus“, – akcentavo ministrė pirmininkė.

Ji teigė žinanti jaunų žmonių svarstymus, kad jie, užsikrėtę infekcija, persirgtų lengvai, tačiau, pabrėžė I. Šimonytė, didesnis vakcinuotų žmonių skaičius paprasčiau užkirstų kelią viruso atmainų plitimui.

„Jeigu nėra kažkokių medicininių indikacijų, dėl kurių skiepytis negalima, tai kuo daugiau turime pasiskiepijusių žmonių, tuo mažiau yra galimybių viruso mutacijoms vėl sugriauti įprastą gyvenimą.

Manau, kad tai yra pirmiausia žmonių apsisprendimo reikalas, tačiau neatmetu, kad Vyriausybė turės imtis tam tikrų neigiamų paskatų, kuriomis mandagiai primins, jog skiepijimasis turi papildomos naudos“, – kalbėjo premjerė.

Latvijos pavyzdys, kai tam tikrų sričių darbuotojai turės privalomai skiepytis, pasak jos, kol kas nėra svarstomas, tačiau neatmestinas.

„Šią savaitę Vyriausybė turbūt posėdyje svarstys privalomo testavimo apimčių išplėtimą tam, kad testavimo apimtys būtų aukštos. (…) Ar reikės diskutuoti apie tam tikrų darbų sąsajas su pasiskiepijimu, negaliu to atmesti, bet kol kas to nediskutuojame“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (638)