Nors ir laukta, tačiau liepos 6 dieną nebuvo pasiektas visuomenės imunitetas – nepavyko paskiepyti 70 procentų suaugusių šalies gyventojų.

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė penktadienį kalbėjo, jog jei nepavyks pasiekti visuomenės imuniteto iki rudens, gali laukti nemalonūs sprendimai.

„Labai norėčiau, kad visuomenės imunitetą pasiektume iki rudens. Nes priešingu atveju, bijau, kad ruduo gali laukti gana nemalonus“, – penktadienį teigė ministrė pirmininkė.

Ji taip pat prognozavo, kad greitu metu gali augti naujų atvejų skaičius.

„Atvejų skaičius veikiausiai pradės augti netrukus. Pagrindinis klausimas – kada pradės augti įtampa gydymo įstaigose. Nes ne pats atvejų skaičius yra problema“, – penktadienį LRT radijo laidoje „Svarbus pokalbis“ sakė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Delfi primena, kad premjerė I. Šimonytė trečiadienį po Vyriausybės posėdžio ragino gyventojus, kurie dar to nepadarė, skiepytis. Epidemiologinės situacijos gerėjimas sustojo, teigė Vyriausybės vadovė.

„Norėčiau dar kartą pabandyti apeliuoti į Lietuvos žmones ir paraginti naudotis proga ir skiepytis. Man labai gaila, bet manau, kad turėsime pagrindo konstatuoti, kad situacijos gerėjimas sustojo.

Mes negalime sakyti, kad ji kažkaip labai dramatiškai pablogėjo, bet aš vertinčiau, kad jau kelinta diena naujų atvejų skaičius, lyginant su prieš tai buvusia savaite nebemažėja, teigiamų testų dalis nuo visų atliekamų testų didėja.

Turint mintyje intensyvius socialinius kontaktus, ir tai, kad daug žmonių bendrauja vienas su kitu, neatmesčiau, jog galime pradėti matyti spartų naujų atvejų skaičiaus kilimą.

Jeigu nenorime naujo karantino, o nenorime, esu tikra dėl to, tai šitos kelios savaitės arba mėnuo, kuris dabar yra santykinai žalias, galėtų būti pati geriausia proga padaryti dovaną sau ir visiems kitiems, tai yra nueiti ir pasiskiepyti“, – trečiadienį kalbėjo I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (884)