Apie tai, kad UAB „DO Architects“, kurios viena iš įkūrėjų yra ir G. T. Gilytė, laimi savivaldybės konkursus, Delfi rašė jau anksčiau – skaitykite čia.

Gegužės pabaigoje nuaidėjo žinia apie tai, kad prie Vilniaus geležinkelio stoties pastatyta meninė instaliacija „Portalas“. Viešai pranešta, kad projektą finansavo Benedikto Gylio paramos fondas. B. Gilys, kaip išsiaiškino Delfi, yra G. T. Gilytės pusbrolis, o prie „Portalo“ projekto beveik 44500 eurų prisidėjo ir savivaldybė. Apie tai skaitykite čia.

„Aš pasakysiu labai nuoširdžiai – apie šitą santuokos faktą aš sužinojau tą pačią dieną, kada apie tai meras parašė savo feisbuke. Kaip vertinti dabar visus tuos įvykius, kurie buvo savivaldybėje? – Manau, kad mes turime interesų derinimą prižiūrinčias institucijas, kurios tikrai tą įvertins ir savo sprendimus priims“, – komentuodama sostinės mero R. Šimašiaus situaciją „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Lietuvos diena“ sakė premjerė I. Šimonytė.

Remigijus Šimašius ir Gilma Teodora Gylytė

Jeigu tokios aplinkybės nutiktų kuriam nors ministrui, Vyriausybės vadovė neslėpė, kad tai įvertintų pagal savo principus ir standartus.

„Aš ją vertinčiau per savo vertinimą, man nereikėtų etikos komisijų. Žinoma, aš tų faktų tikrai negaliu komentuoti. (...) Kadangi esu vilnietė ir tų gandų man tenka išgirsti, aš žinau, kad yra įmonių, kurių sprendimai labai dažnai figūruoja, bet gal jos visiškai skaidriai tuos konkursus laimi – aš to negaliu a priori pasakyti“, – sakė I. Šimonytė.

Vis dėlto ji patikino, kad toks ministras darbo tęsti negalėtų.

„Visas šias aplinkybes sudėjus, net jeigu viskas yra teisėta ir paaiškinama, tiesiog savaime, tarkime, Vyriausybės nariui, jau keltų per didelį klaustuką virš galvos. Galbūt to žmogaus nesmerkdama, nes neturėčiau tam pagrindo ir įrodymų, kad padaryta kažkas netinkama ar nusikalstama, tiesiog manyčiau, jog tai pačiam žmogui labai trukdytų dirbti“, – pridūrė premjerė.