Trečiadienį po susitikimo su visomis parlamentinėmis frakcijomis prezidento patarėjas Povilas Mačiulis ragino imtis infliacijos valdymo. Tą patį pakartojo ir šalies vadovas Gitanas Nausėda savo kalboje parlamentarams ketvirtadienį.

„Nesiimu nieko tuo klausimu sakyti. Pirmiausia Seimas turi pritarti jiems po pateikimo, paskui Vyriausybė juos vertinti. Dar kartą noriu pabrėžti, kad Vyriausybė nesiūlo dabar bėgti prieš traukinį – yra siūlymai, kuriuos Vyriausybė yra pateikusi dėl PVM šildymui, kas turėtų būti, tikiuosi priimta ir išspręsta, nes tai aktualu jau šiam šildymo sezonui“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjerė.

Jos teigimu, toliau svarbu įsivertinti, kokia energetikos kainų ir infliacijos perspektyva būtų realistiška.

„Vyksta vertinimai ir skirtingų alternatyvų ar skirtingų scenarijų prognozavimas. Tada mes turėsime spręsti, kokias priemones taikyti – ar taikyti priemones per kainodarą, ar per kompensacijų plėtimą, ar taikyti abiejų šių priemonių derinimą.

Dabar iš anksto dėl jokių priemonių pasisakyti aš nematau jokių galimybių, išskyrus dėl to, ką Vyriausybė pati yra pasiūliusi“, – pridūrė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją