Komentuodama S. Skvernelio kritiką dėl esą nedidelių dabartinės Vyriausybės darbo apsukų, I. Šimonytė pažymėjo, kad jos vadovaujamas Ministrų Kabinetas pradėdamas darbą greitų reformų ir nežadėjo.

„Nežinau, kas konkrečiai opozicijos lyderiui neįtiko, bet, man atrodo, mes šią diskusiją jau turėjome tvirtinant šios Seimo sesijos darbų programą. Tiesą sakant, iš karto buvo labai aišku, kad Vyriausybė, kuri pradėjo dirbti gruodžio 15 dieną ir kurios pagrindinis uždavinys buvo šluoti paskui COVID sudėtingą situaciją (ir tą teko daryti pakankamai ilgą laiką) nei nežadėjo, kad pavasario sesijai pateiks kažkokias fundamentalias reformas, nei galėjo tą objektyviai padaryti“, – žurnalistams antradienį sakė premjerė.

Pasak jos, situacija turėtų keistis rudens Seimo sesijoje. Tuomet, akcentavo I. Šimonytė, turėdama noro prie sprendimų priėmimo galės prisidėti ir opozicija.

Tuo tarpu komentuodama opozicijos lyderio pareiškimus apie esą nederamą ir problemišką valdančiųjų elgesį su opozicija, I. Šimonytė netiesiogiai paragino nepasitenkinusius padėtimi kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

„Ar nepažeidžiamos opozicijos teisės, reikėtų pagal Seimo statutą vertinti, ir tam yra Etikos ir procedūrų komisija, kuri, matyt, gali atsakymus į konkrečius priekaištus konkrečiai ir pateikti“, – teigė ji.

Antradienį su prezidentu Gitanu Nausėda susitikęs Seimo opozicijos lyderis S. Skvernelis teigia šalies vadovui išsakęs kritiką Vyriausybės darbui. Politikas akcentuoja Vyriausybės darbotvarkėje pasigendąs dėmesio reikšmingoms reformoms ir pokyčiams. Jo teigimu, taip pat kritikuotinas ir valdančiųjų elgesys su opozicija.

„Mes tikrai kalbėjomės apie tai, kad nebėra įstatymų projektų, pasižiūrėjus į Vyriausybės darbotvarkes mes vėlgi matome tokius kosmetinius pakeitimus. Tai yra tos reformos, kurios buvo žadamos, pokyčiai po pokyčių, jie nevyksta arba vyksta labai keistu būdu, kada nekokybiškas įstatymo projektas atsiranda Seime“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje teigė S. Skvernelis.

„Vyriausybė ir Seimas turi dirbti savo darbą. Negalima prisidengti, kad čia yra kažkokie kokybės klausimų reikalavimai arba viskas užgožta pandeminės situacijos valdymu. Kasdienis darbas nesustoja“, – pridūrė jis.

Opozicijos lyderio teigimu, susitikime su prezidentu buvo aptartas ir valdančiųjų elgesys su opozicija, kuris, pasak jo, kelia tam tikrų problemų.

„Mes matome ir Seimo statuto straipsnių pažeidimų, ir perbalsavimų įvairiausių, kada balsavimai neatitinka valdančiųjų norų, ir kiti dalykai. Netgi dėl to paties dabartinio Seimo darbo karantino laikotarpiu taip pat matome įvairiausių problemų, kur labai dažnai atrodo dirbtinai daroma taip, kad opozicijai savo interesams atstovauti būtų kuo sunkiau“, – sakė S. Skvernelis.

„Manau, kad Seimo virtuvę prezidentas turi irgi žinoti, ir išgirdo tai iš pirmų lūpų“, – taip pat akcentavo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)