Ji kalbėjo, jog „nėra jokio V. Putino veido“, tad nėra jokio poreikio jį saugoti.

„Yra manoma, kad V. Putiną galima vertinti iš vakarietiškos demokratijos politiko taško. Tai yra kažkaip manyti, kad jis yra kažkuo panašus į mus – jam reikia veidą kažkokį išsaugoti, sudaryti kažkokias galimybes kažkaip atsitraukti.

Tikrai reikia labai kantriai ir nuosekliai aiškinti, net ir labai gerbiamiems politikams, seniai esantiems politikoje vakaruose, kad nėra jokio V. Putino veido.

Nėra jokio poreikio jį saugoti. Nes toje šalyje – kaip V. Putinas pasakys, taip ir bus. Jeigu pasakys, kad jis laimėjo, tai bus laimėta, jei pasakys, kad nelaimėjo, bus nelaimėta. (…) Mes neturime jo vertinti pagal save, žinodami, kad mums reikia dalyvauti rinkimuose, mes turime opozicijas, žiniasklaidą, kuri mus kritikuoja ir kelia klausimus. Tai yra visiška mąstymo klaida“, – Žinių radijui ketvirtadienio rytą sakė Vyriausybės vadovė.

I. Šimonytė teigė, jog jai yra labai gaila, kad ši klaida vis dar egzistuoja.

„Galbūt tai yra baimė susidurti su realybe tokia, kokia ji yra“, – svarstė ministrė pirmininkė.

Ji taip pat pridūrė, jog pasaulis niekada nebus toks, koks buvo iki vasario 24 dienos, kai Rusija pradėjo karą Ukrainoje. Ir visi pokyčiai, kurie dabar vyksta, jie bus negrįžtami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)