„Nenorėčiau išskirti konkrečios veiklos rūšies, nes nemanau, kad atskirai veiklos rūšys turėtų būti svarstomos. Turėtų būti svarstomi kompleksiniai sprendimai, kurie turi poveikį režimo finansiniams ištekliams“, – paklausta apie galimas sankcijas Baltarusijos kalio trąšų eksportui per Klaipėdą pirmadienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Anot jos, be ekonominių sankcijų, taip pat reikia svarstyti Europos Sąjungos kompanijų dalyvavimą Baltarusijos projektuose ar juos finansuojant.

„Turbūt niekas negali būti išbraukta, bet niekas vienas ir neturėtų būti išrinktas. Turėtų būti labai nuosekli visų veiklų analizė ir tų veiklų sankcionavimo pasekmių įvertinimas. Manau, kad čia yra daug daugiau dalykų nei tik konkreti ekonomikos šaka pačios Baltarusijos gamybos, bet taip pat yra ir mūsų ES kompanijų technologijų tiekimai atskiriems sektoriams, taip pat finansavimo, finansų rinkų klausimas. Manau, kad čia yra daug sričių, apie kurias dar bus diskutuojama ruošiant pasiūlymus dėl sankcijų paketo“, – sakė ministrė pirmininkė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)