I. Šimonytės paklausus, kaip ji vertina M. Puidoko pareiškimą, ji ilgai susimąstė.

„Aš? Čia turbūt Sirijaus naujienų agentūra. Neturiu rimto komentaro, absurdas. Nesu kalbėjusi apie šią bylą su niekuo iš teisėsaugos institucijų. Apie ją žinau gana nedaug, galiu numanyti iš teisės aktų, kurie buvo priimti, apie kokias aplinkybes galbūt buvo kalba, bet net Matas Maldeikis nėra man detalių pasakojęs, todėl, kad nelabai gali tą daryti ir aš visiškai gerbiu Baudžiamąjį kodeksą, ir tikrai niekada nesikiščiau į konkrečios bylos nagrinėjimą“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjerė.

„Tai vertinu kaip šmeižtą. Jeigu tai buvo pasakyta viešai, pagalvosiu, ką su tuo daryti“, – pabrėžė I. Šimonytė.


Penktadienį pranešta, jog STT pareigūnų veiksmai prieš Seimo narį M. Puidoką, atliekant kratą jo kabinete, buvo teisėti, o jis galėjo bandyti ištrinti tyrimui svarbius duomenis. Pats M. Puidokas antradienį pakomentavo STT pareiškimą ir teigė, kad jo gyvybei ne kartą buvo iškilęs pavojus.

„Premjerė I. Šimonytė atvirai daro spaudimą STT ir teisėsaugai savo viešais pasisakymais medijose, tad nesistebiu dėl taip skubiai užbaigto ir skubotai paskelbtų tyrimo rezultatų. Premjerė apie ikiteisminio tyrimo eigą, veiksmų rezultatus sako netiesa, realybėje sutrikdytas mano kaip Seimo nario veiklos integralumas“, – Seime žurnalistams antradienį sakė M. Puidokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (486)