„Mes per visą šį beveik pusantrų metų laikotarpį, turbūt ne kartą matėme, kad kiekvienas Rusijos žvėriškumo ir nežmoniškumo pavyzdys, gaila, kad tik taip, bet paskatina suteikti papildomos paramos. Nes ir taip turėtų būti teikiama parama, atsižvelgus ne į kažkokius tokius įvykius, o tiesiog dėl to, kad būtina padėti Ukrainai apginti savo teritoriją, savo žmones ir savo valstybės sienas”, – antradienį žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.

„Tokiu būdu, Rusija tik stiprina paramą Ukrainai. Nežinau ar tą įsiskaičiuoja į savo sprendimus, bet matyt neapykanta tiek užpylusi akis, kad žmonėms yra tiesiog nesvarbu”, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad naktį į antradienį okupantai rusai susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, kuri yra prie Dniepro aukščiau Chersono. Šį faktą patvirtino Ukrainos Pietų operatyvinės karinės vadovybės atstovai, praneša UNIAN.

Chersono srities karinė vadovybė pranešė, kad, rusams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, vanduo pasieks kritinį lygį per penkias valandas.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis po šio įvykio nusprendė skubiai surengti Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) posėdį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją