Vyriausybės vadovė tikina D. Kreivio darbu esanti patenkinta.

„Opozicijos užmojus vertinu paprastai – opozicija dirba savo darbą.

Kiek yra pagrįsti klausimai, čia yra atskiras klausimas. Todėl, kad yra interpeliacijoje klausimų, kur vienas klausimas prieštarauja kitam, bet tai nėra kažkas naujo ir unikalaus mūsų gerbiamos opozicijos darbe, nes tikrai ne kartą esame sulaukę tuo pačiu metu, kai kaltinama ir už tai ir už atvirkščią dalyką“, – Seime antradienį žurnalistams teigė I. Šimonytė.

Premjerė pabrėžia D. Kreivio darbu esanti patenkinta ir ministru visiškai pasitikinti.

„Tai čia aš labai smarkiai nesistebiu, manau, kad kaip surašė klausimus, taip. Manau, kad ministras į visus klausimus atsakė.

Darbą ministro vertinu gerai, visiškai ministru pasitikiu ir, matyt, kad opozicijos teisė interpeliuoti ministrus, kada ji mato reikalą tai daryti. Tik tiek, kad kaip opozicija yra nusiteikusi interpeliuoti kas antrą ministrą, tai aš opozicijai jau kurį laiką turi optimizavimo pasiūlymą, kad tiesiog tegu interpeliuoja iškart visą Vyriausybę, bus du už vieno kainą“, – patikino ji.

I. Šimonytės nestebina ir tai, kad interpeliaciją D. Kreiviui organizuojanti opozicija negausiai susirinko į plenarinių posėdžių salę paklausyti ministro atsakymų.

„Opozicija jums pasakys, kad sėdi savo kabinetuose ir stebi ministro pasisakymą žydruosiuose ekranuose. Bet arba taip yra, arba taip nėra, aš gi neisiu ir netikrinsiu. Čia turbūt ne pirmas kartas, kada Seime gauni klausimą ir tikrai nematai, kad kažkam labai įdomu yra išgirsti atsakymą. Tiesiog toks žanras, ką padarysi“, – sakė ji.

Opozicijos parlamentarai rugsėjo viduryje paruošė interpeliacijos projektą ir surinko 62 opozicinių frakcijų atstovų parašus. Ministras Seime atsakys į 23 opozicijos parengtus klausimus – parlamentarai iš ministro nori išgirsti, kaip jis ketina mažinti įtampą dėl aukštų energijos kainų, padėti gyventojams ir verslui.

Opozicijos politikai raštu D. Kreivio klausė apie antrąjį elektros tiekimo rinkos liberalizacijos etapą, elektros generacijos pajėgumus, energijos išteklių kainas, saulės elektrines, UAB „Ignitis“, taupymo planą ir nuotolinio darbo kompensacijas, įmonių bankrotą ir darbuotojų atleidimus, biokuro kainą, biržą „Nord Pool“, gaminančių vartotojų situaciją ir kt.

Šios Seimo kadencijos metu parlamento mažuma inicijavo jau dvi interpeliacijas – sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui ir žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui. Abu procesai baigėsi valdančiųjų naudai – atsakymams į klausimus buvo pritarta ir ministrai tęsia darbą postuose iki šiol.

Neatmetama, kad netrukus interpeliacija gali būti inicijuojama ir aplinkos ministrui Simonui Gentvilui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui bei ekonomikos ir inovacijų ministrei Aušrinei Armonaitei.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją