Tai Delfi patvirtino pats buvęs ministro patarėjas.

Anot jo, tai nebuvo spontaniškas sprendimas: „Buvome iš anksto sutarę, kad dirbsiu ne visą kadenciją. Simonui Gentvilui, kaip ir kiti jo komandos nariai, padėjau įjungti pagreitį, per likusį tarnybos laiką linkiu jiems įtvirtinti įsibėgėjusį Žaliąjį kursą ir aplinkosaugos kokybę.“

Aplinkos ministro atstovu spaudai M. Gailius pradėjo dirbti 2020 metų gruodį, kai buvo suformuota nauja valdančioji dauguma ir kai ministerijai ėmė vadovauti Liberalų sąjūdžio atstovas S. Gentvilas.

M. Gailius yra rašytojas ir žurnalistas. Iki tapdamas ministro patarėju jis vedė laidas Žinių radijuje, yra dirbęs kultūrinėje spaudoje, „Verslo žiniose“, „Lietuvos žiniose“, portaluose lrt.lt ir alfa.lt. M. Gailius yra išleidęs novelių rinkinį „Šlapias spalis“ bei parašęs romaną „Oro“ apie tai, kaip klimato kaita ir gamtos katastrofa pakeičia žmonių gyvenimą, vertybes.
Marijus Gailius

M. Gailius yra baigęs žurnalistiką Vilniaus universitete, mokėsi Danijoje ir Švedijoje.

Delfi publikavus tekstą atsakymus į klausimus atsiuntė ir Aplinkos ministerija. Jos atstovė Aistė Gadliauskaitė teigė, kad iš anksto buvo žinoma, jog ministro patarėjas M. Gailius nedirbs visą kadenciją: „Pradedant darbus ministerijoje buvo planuota, kad Marijus bus ne visą kadenciją, nes nori laiko skirti ir kūrybiniam darbui. Sutarimas buvo dėl metų darbo.“

Ar jau yra kandidatas į atsilaisvinusias pareigas, ministerijos atstovė neįvardijo: „Kol kas vyksta susitikimai su kandidatais, artimiausiu metu informuosime apie sprendimą. Iki kovo mėnesio tikrai atsiras atstovas spaudai.“

Šiuo metu ministras turi dar keturis patarėjus: Laura Masiliauskaitė, Audrius Šapalas, Eimantas Norkūnas ir Marius Čepulis.

Taip pat ministerijoje dirba keturi viceministrai: Danas Augutis, Gintarė Krušnienė, Raminta Radavičienė ir Darius Kvedaravičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)