„Apie tai buvo ne kartą komentuota, rašyta, aiškintasi ir viešai, prieš kelis metus. Todėl keista, kad kažkas tai naujai atrado. Mano žiniomis, jis ten normaliai dirbo savo darbą, tiesą sakant, nebuvau jo tiesioginis vadovas. Visus įmonės klausimus jis spręsdavo su valdybos pirmininku ir direktoriumi“, – Eltai teigė R. Šimašius.

„Labai gerai vertinu Mindaugo Pakalnio darbą, tai be galo darbštus žmogus. (…) Visada turėjome daug darbinių diskusijų, bet priekaištų dėl darbštumo ir pareigų vykdymo neturėjau. Esu dėkingas jam už darbą ir šiek tiek susirūpinęs, kad ne tik jis, bet ir kai kurie kiti profesionalai palieka savivaldybę“, – sakė R. Šimašius.

Nors buvęs miesto savivaldybės vadovas nenorėjo komentuoti M. Pakalnio gautos išeitinės, tačiau pažymėjo, kad savivaldybė architektui išmokėtą sumą turėjo įvardyti iš karto.

„Tikrai vertinu labai neigiamai, kad buvo atsisakyta suteikti informaciją, nes, man atrodo, turi būti skaidrumo principas – viskas aišku, pagrįsta, logiška ir šitoje vietoje jokių paslapčių nėra.

Reikėjo iš karto tai pateikti, būtų buvę mažiau spekuliacijų. Tokia medžiaga turi būti viešai prieinama ir aiški“, – sakė R. Šimašius.

Pats M. Pakalnis penktadienį asmeninėje Facebook paskyroje parašė, kad informacija apie jo pareigas savivaldybei pavaldžioje įmonėje „Susisiekimo paslaugos“ buvo žinoma dar 2016 m. Be to, pažymi jis, darbas dviejuose postuose buvo deklaruotas viešų ir privačių interesų deklaracijoje. Todėl architektas paragino jo kritikus „pristabdyti arklius“.

Kaip skelbta anksčiau, sostinės vyriausiasis architektas M. Pakalnis darbą Vilniaus savivaldybėje baigė rugpjūčio 7 dieną. Toks sprendimas, pasak savivaldybės, buvo priimtas bendru šalių sutarimu.

Visgi, netrukus viešojoje erdvėje imta kelti klausimus, kokio dydžio išeitinė išmoka buvo sumokėta M. Pakalniui. Sostinės savivaldybė informavo, kad išeitinės dydis siekė 3 mėnesių vidutinius atlyginimus. Skaičiuojama, kad M. Pakalniui buvo išmokėta ne mažiau nei 7860 eurų „į rankas“. Vėliau naujienų portalas delfi.lt pranešė, kad M. Pakalniui buvo išmokėta ir įmonės „Susisiekimo paslaugos“ išeitinė, kurios dydis siekė 5507,61 euro „į rankas“.

Kai kuriems miesto tarybos opozicijos nariams tai sukėlė klausimų, ar M. Pakalnis iš tikrųjų dirbo „Susisiekimo paslaugose“. Penktadienį sostinės tarybos narys, Nacionalinio susivienijimo atstovas Vytautas Sinica kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu įvertinti, ar savivaldybės įmonėje „Susisiekimo paslaugos“ įdarbinant buvusį Vilniaus vyriausiąjį architektą M. Pakalnį nebuvo piktnaudžiaujama tarnybine padėtimi ir ar M. Pakalnis, eidamas pareigas šioje įmonėje, dirbo ne fiktyviai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)