„Jeigu aš kandidatuočiau į merus, tai tikrai nesakyčiau, kad viską daryčiau taip, kaip dariau. Yra visur ką patobulinti: ir gatvėse, ir žalumoje, ir mokyklose, ir t.t. Bet, kita vertus, (negalima – ELTA) nepastebėti, kad miestas yra radikaliai pasikeitęs... Mes užmirštame netgi, kur buvome“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė išankstiniame savivaldos rinkimų balsavime sudalyvavęs R. Šimašius.

Vilniaus meras sureagavo ir į viešoje erdvėje jam dažnai adresuojamą kritiką dėl siaurinamų miesto gatvių. R. Šimašius įsitikinės, kad sostinės gatvių rekonstrukcijos kryptis yra tikrai labai gera, bet, anot jo, yra detalių, kurias būtų galima patobulinti.

„Mums reikia daugiau lėšų elementariai, kad būtų jos (gatvės – ELTA) irgi aukštos kokybės, bet miesto tas vaizdas, kad jis yra europietiškas, malonus ir atsikrato to sovietizmo šleifo, tai, man atrodo, yra labai svarbus pokytis“, – sakė R. Šimašius.

„Natūralu, demokratija, visi rinksimės. Bet aš esu įsitikinęs, kad yra labai didelė dalis miestiečių ir dauguma, kuriems patinka tie pokyčiai, kartais ypač, kai prisimeni, kas buvo anksčiau, ir aš labai tikiuosi palaikymo“, – pridūrė jis.

Rinkėjams, kurie dėl įvairių priežasčių negalės kovo 5 d. atvykti į savo rinkimų apylinkes, vasario 28 ir kovo 1-2 dienomis nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro sudaryta galimybė balsuoti iš anksto. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad balsuoti iš anksto rinkėjai gali bet kurioje šalies savivaldybėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją