„Šitame čekiukų skandale visoje Lietuvoje matome neįtikėtino naglumo pavyzdžių. Skandalas užkabino ir Gediminą, kurio veiksmai žmonėms atrodo negražiai, BET. Aš puikiai žinau, kad Gediminas taip darė ne tam, kad kažką apgautų, o tam, kad išvengtų biurokratijos, kurios nuoširdžiai nekenčia.“, – po G. Jauniaus įrašo feisbuke komentavo R. Šimašius.

„Gedimino moralinėmis savybėmis nei kiek neabejoju. Ačiū, kad buvai ir esi bendražygis“, – akcentavo buvęs Vilniaus meras.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, visuomenininkas Andrius Tapinas antradienį paviešino Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių išmokų analizę. A. Tapino akiratyje atsidūrė ir Laisvės partijos narys Gediminas Jaunius, kuris, anot visuomenininko, už 13,2 tūkst. eurų iš savo paties įmonės nuomojosi automobilį. Pats G. Jaunius savo „Facebook“ paskyroje teigė nesutinkąs, kad šios lėšos buvo panaudotos netinkamai.

Savo ruožtu Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai, įvertinę A. Tapino surinktą ir socialiniuose tinkluose paskelbtą medžiagą bei viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimai neskaidrų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių veiklos apmokėjimui skiriamų lėšų panaudojimą, savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.

Ketvirtadienį G. Jaunius pranešė stabdantis narystę Laisvės partijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)