„Mes sekame viešąją erdvę ir matome, kad buvę ar esami šio renginio iniciatoriai aktyviai palaiko Rusijos veiksmus, ne tik Kremliaus skleidžiamas iškrypusias vertybes. Karas yra aiški riba – jei net jis jiems nepadėjo atsitokėti, mes neleisime, kad renginys taptų platforma kitų žmonių kvailinimui. Nepatinka – galite eiti į teismą, sėkmės“, – apie „Didįjį šeimos gynimo maršą“ rašė R. Šimašius.

Taip pat meras teigia paprašęs nacionalinių institucijų stabdyti „Yandex“ taksi veiklą Vilniuje. Esą Lietuvos susisiekimo ministras Marius Skuodis ėmėsi šio reikalo.

R. Šimašius žadėjo padaryti viską ir tam, kad nebūtų kasmetinės rusų šventės Vingio parke, jei ir toliau ten bet kokiu būdu tiesiogiai ar ne dalyvaus Rusijos ambasada.

„Rusai ir baltarusiai Vilniuje galės koncertuoti tik tuo atveju, jei bus aiškiai, atvirai ir viešai pareiškę nepritarimą Rusijos arba Baltarusijos valdančiajam režimui. Tylos nepakaks. Apie režimo palaikytojus net nekalbu – jiems siūlome iškart eiti ten, kur buvo pasiūlyta eiti Rusijos kariniam laivui“, – buvo griežtas meras.

Taip pat R. Šimašius žada, kad netrukus paskelbs apie daugiau veiksmų informaciniame kare su Rusijos propaganda.

„Gerai, kad jau atlikome kitus namų darbus ir anksčiau apsivalėme nuo Žaliojo tilto sovietinių baibokų ir nuo Maskvos namų.

Dabar yra puikus metas apsivalyti nuo Rusijos režimo šiukšlių, paliktų mūsų valstybėje. Kviečiu tai padaryti visus Lietuvos miestus ir nacionalines institucijas. Kai Ukraina su mūsų visų pagalba laimės karą, mes irgi būsime švaresni ir kvėpuosime gaiviau“, – rašė miesto meras.

R. Šimašius paragino prisijungti ir vilniečius, aukojant pinigų „Blue / Yellow for Ukraine“ fondui, kuriais bus stiprinama Ukrainos gynyba.

Taip pat kviečia galinčius padėti Ukrainos pabėgėliams nuo karo: suteikti būstą, maitinimą, asmeninę globą.

Vilniaus meras kvietė ir kovoti informacinį karą – soc. tinkluose rusams pasakoti tiesą, neigti režimo skleidžiamą melą.

🇺🇦 Ir svarbiausia – neužmiršti, kad Putinas siekia mus įbauginti.

„Vienintelis ginklas su tokiais agresoriais kovoti (ir Ukraina rodo, kaip tai veikia) – duoti atkirtį. Ir ačiū Dievui, kad mes NATO, kad mes stiprūs, ir kad jam prieš mus neįmanoma laimėti.

Slava Ukraini!“, – savo įrašą baigė R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją