T. V. Raskevičius yra vienas iš keturių pretendentų tapti Laisvės partijos kandidatu. Jį laisviečiai ketina paskelbti savaitgalį.

R. Šimašius ketvirtadienį feisbuke rašo dažnai girdintis klausimą, už ką reiks balsuoti Vilniaus mero rinkimuose.

„Mano atsakymas – už tą žmogų, kuris nesižvalgys atgal, nenorės iš Vilniaus padaryti posovietinio pseudodubajaus (o realiai – Astanos). Kuris valys iš Vilniaus sovietizmo likučius, kels ambicingus tikslus. Kuris Vilnių supras ne tik protu, net ne tik širdimi, bet iki kaulų smegenų bus persismelkęs miestu. Kuris bus be galo empatiškas ir atviras“, – teigia jis.

Politiko įsitikinimu, toks žmogus yra T. V. Raskevičius.

„Su juo prieš trejus su puse metų laimėjome rinkimus Vilniuje, ir aš turėjau progos bei garbės neblogai jį pažinti. Todėl atsakingai jums sakau: Tomas Vytautas yra pats DRĄSIAUSIAS žmogus Lietuvos politikoje. Niekas kitas nesugeba prisiimti tiek atsakomybės ir lyderystės, kiek jis – už tikrą, gerą, teisingą reikalą. O drąsos būnant meru tikrai prireiks, nes norint eiti į priekį, reikia ne tik atkartoti tai, ką miestiečiai ir taip mato. Reikia išdrįsti pasiūlyti ir padaryti tai, kas bus miesto sėkmės ir jaukumo garantas rytoj. Ir reikia būti nesustabdomam, koks Tomas Vytautas ir yra“, – teigia jis.

Anot R. Šimašiaus, Tomas Vytautas yra pats komandiškiausias žmogus Lietuvos politikoje.

Esą būdamas lyderis iš prigimties jis visada atsižvelgia į komandą, į kontekstą, į bendrus tikslus.

„Tomas yra lyderis, tačiau neturi nė kruopelytės to narciziško ego, kuriame miestą neišvengiamai paskandintų kai kurie kiti nenuilstantys pralaimėti kandidatai į merus. Reiktų visiems pamatyti tą pagarbią ir telkiančią laikyseną, patraukiančią net oponentus, kai jis miesto taryboje pristatinėdavo sunkiausius klausimus“, – rašo R. Šimašius.

„Ir teatleidžia man Donalda (Donalda Meiželytė, taip pat siekianti tapti Laisvės partijos kandidate – Delfi), kurios darbštumą, kruopštumą ir nuoširdumą be galo vertinu, Nerijus (Nerijus Vitkauskas – Delfi), kurį visi pažįsta iš dredų, nors aštrus protas bei laisvės dvasia yra tikrosios jo stiprybės“, – rašo meras.

Anot jo, kiekvienas iš jų būtų geresnis už „dukart įveiktą blogio pilkumą su piariniais blizgučiais, besitaikantį sugrįžti į Vilnių, už nelabai įdomų politinį cirką, už daugybę žmonių, net nesuprantančių, kur kandidatuoja“.

„Tomai Vytautai, pakartoju tau savo pažadą – kai tapsi meru, padėsiu tiek, kiek norėsi, ir nepadėsiu, jei ta pagalba nebus reikalinga. Tegul Vilniaus sėkmės istorija tęsiasi!“, – feisbuke teigia Vilniaus meras.

R. Šimašius yra teigęs, kad mero posto nebesieks, bet kandidatuos į Vilniaus miesto tarybą.