Sąskaitos už šildymą galėjo būti baisesnės

R. Šimašius laidoje teigė, jog Vilniaus gyventojus išgąsdinusios sąskaitos už „gyvatuką“ rugsėjo mėnesį turėjo būti tik įžanga į šį šildymo sezoną. Tačiau priimti sprendimai, anot Vilniaus mero, užtikrins, kad šildymo sąskaitos

„Šildymo kainos, akivaizdu, yra vienas iš didžiausių iššūkių šiandien. Jeigu realiai žiūrint, tai sąskaitos už rugsėjo mėnesį, už tą „gyvatuko mokestį“ vadinamą, tai yra toks kainų paaugimas, kuris būtų buvęs ir visą žiemą sąskaitoms.

Jeigu nebūtume priėmę tų sprendimų, kad išsaugotume mažasierio mazuto deginimo galimybė, jeigu centrinė valdžia nebūtų priėmusi teisės aktų pakeitimų, kad galima tai deginti“, – sakė Vilniaus miesto meras.

Jis teigė, jog be šių minėtų pakeitimų, sąskaitos už šildymą būtų augusios net kelis kartus, lyginant su praėjusiais metais.

„Bet ačiū Dievui, kad tam ruošėmės iš anksto, užbėgome tam už akių“, – kalbėjo R. Šimašius.

Vilniaus miesto meras R. Šimašius laidoje „Delfi interviu“ teigė, jog šildymo kainos šį sezoną nebus didesnės nei praėjusį šildymo sezoną.

„Man atrodo, kad tai yra labai didelis pasiekimas. Nes kainos auga visų – ir kas dujas, kas biokurą degina. Mums šiuo atveju yra galimybė pasinaudoti tuo, manau, kad tai yra labai sveika ir naudinga Vilniaus žmonėms“, – kalbėjo jis.

Remigijus Šimašius

Sostinės vadovas pabrėžė, jog mažasierio mazuto deginimas turės įtakos tik dirvos rūgštingumui ilgalaikėje perspektyvoje.

„Akivaizdu, kad dujos yra švaresnis dalykas, biokuras – dar geriau. Bet turint omenyje, koks tai būtų kainų pokytis – ant svarstyklių dedant, tai būtų nesąžininga Lietuvos žmonių atžvilgiu tai daryti. Jeigu kainos išaugtų kelis kartus, tai žmonės būtų tikrai priversti mažinti tą šildymą ir daugiau sirgtų ir sveikatai būtų daugiau problemų būtent dėl to.

O kalbant apie gamtosaugą, tai ne apie prisikvėpavimą čia kalba eina, o apie keliolikos ar keliasdešimt kilometrų spinduliu dirvos rūgštingumą ilgalaikėje perspektyvoje. Tikrai tas poveikis bus nedidelis, žmonės to nepajus“, – laidoje „Delfi interviu“ pabrėžė R. Šimašius.

Jo teigimu, biokuras brango šiek tiek mažiau nei dujų, bet daugiau nei mazutas.

„Gamtosaugai ilgalaikėje perspektyvoje, tai aišku, kad yra geriau“, – teigė jis.

Vilniaus miesto meras teigė, jog taupymo sprendimų imasi ir savivaldybės įstaigos.

„Mes įjungiame didesnį taupymo režimą. Ir vasaros metu kondicionuojant, žiemą – aišku, kad gyvensime vėsiau. Režimą irgi tikslų esame sudėlioję. Kadangi darbas vyksta darbo dienomis, nors savaitgaliais, kartais, irgi būna, kad tenka ateiti, bet mažiau.

Tai penktadieniais nuo pietų šildymas bus gerokai primažintas, prieš darbo pradžią pirmadienį – vėl padidintas. Tai reiškia, kad komforto pirmadienį ryte bus šiek tiek mažiau bus. Ir bendrai šiek tiek mažesnę temperatūrą laikysime, tai yra svarbu“, – kalbėjo R. Šimašius.

Jo teigimu, savaitgaliais savivaldybėje ir savivaldybių įstaigose temperatūra bus sumažinta iki 14 laipsnių šilumos.

„Tai bus ryškūs taupymai“, – pabrėžė jis.

Prabilo apie savo ateitį

Vilniaus miesto meras R. Šimašius jau yra pasakęs, kad dar vienos kadencijos Vilniaus miesto mero poste nesieks, bet sieks Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario kėdės.

Paklaustas, kokią ateitį planuoja, Vilniaus vadovas

„Aš žinau vieną dalyką – kad ir kaip planuočiau ramų gyvenimą, bet vis tiek kur nors įsivelsiu. Tai tik belieka pasirinkti, kur įsivelti, kur bus įdomiau. Tai, aišku, bus posūkis į privačią veiklą. Be abejo, tai bus tikrai įdomi veikla – aišku, kad susijusi su miestais, vadovavimu, lyderyste. Tikrai bus labai įdomu“, – sakė R. Šimašius.

Remigijus Šimašius

Jis laidoje „Delfi interviu“ tikino, jog jokių susitarimų neturi.

Paklaustas, ar jis nekandidatuos į Europos Parlamentą (EP), R. Šimašius aiškaus atsakymo pateikti negalėjo.

„Žinote, kažkada esu pasakęs, kad niekada nereikia spjauti į jokį šulinį, niekada nesakyti niekada. Dabar neturiu tokių planų. Bet EP rinkimai nėra iš karto po (savivaldos, aut. p.) rinkimų, jie – gerokai vėliau. Tai nuo politikos dabar atsitraukiu, ar norėsiu sugrįžti, ar ne – atskira tema. Iš politikos jau buvau vieną kartą išėjęs, paskui buvau vėl suviliotas sugrįžti“, – pasakojo sostinės vadovas R. Šimašius.

Jis teigė, jog taip pat neturi planų dirbti savo sutuoktinės įmonėje.

„Irgi nenoriu spjauti į jokį šulinį, kad ir kokią labiausiai kreizi versiją sugalvotumėte. Nenoriu apsistatyti kažkokiais limitais, tikrai turiu įdomių idėjų. Tai susiję su savarankiška veikla“, – laidoje „Delfi interviu“ sakė R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją