Daugiau kaip 1200 jaunųjų piligrimų, vadovaujamų Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio, nepaisant nuovargio ir lietingo oro į Šiluvą atėjo entuziastingi ir džiugiai nusiteikę. Vieną vakarą piligrimai nakvojo palapinėse prie Rėkyvos ežero, o kitą – prie Gauštvinio ežero netoli Tytuvėnų. Prie šio ežero įsikūrę, per dieną ėję per 30 kilometrų, vakare ne tik prie laužo džiovinosi šlapius rūbus, bet ir giedojo džiaugsmingas ritmines giesmes atliekamas šiuolaikinės krikščioniškos muzikos grupės iš Kauno Petrašiūnų parapijos „Aukštyn bures“.

Anot Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus, šių metų atlaidai Šiluvoje išsiskiria tuo, kad minėsime šv. Brunono auką. Kartu bus paminėtas ir Lietuvos vardo tūkstantmetis.

„Manau, tai bus pats didžiausias paminėjimas Bažnyčioje. Šiais metais Šilinių metu, rugsėjo 9 dieną, atidarysime Šiluvos muziejų ir Šiluvos piligrimų informacijos centrą, kurį, Dievui laiminant, pasisekė per metus pastatyti. Tai, manau, irgi bus svarbus akcentas šių atlaidų metu. Nuo šių metų visi piligrimai, kurie aplankys Šiluvą, galės susipažinti su Šiluvos istorija ir su tais eksponatais, kurie yra išlikę iš kelių šimtmečių“, - kviesdamas švęsti Marijos gimimo šventę sakė arkivyskupas S. Tamkevičius.

Pagrindines pamaldas kasdien tiesiogiai transliuos Marijos radijas, o iškilmingiausiąją dieną – rugsėjo 13-ąją, sekmadienį, 12 val. šv. Mišias transliuos Lietuvos televizija.