Balsavimas iš anksto vyks nuo 8 iki 20 val. Šilutės ir Trakų rajonų savivaldybių pastatuose. Be to, šilutiškiai rinkėjai tuomet balsuoti galės ir Trakų rajono, o trakiškiai - ir Šilutės rajono savivaldybėje.

Kartu su pakartotiniais savivaldybių tarybų rinkimais minėtuose rajonuose sekmadienį rengiamas ir naujų rinkimų į Seimą vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje pakartotinis balsavimas. Išankstinis balsavimas Varėnos bei Šalčininkų rajonų savivaldybių pastatuose vyks irgi birželio 17 ir 18 dienomis.

Be to, šios apygardos rinkėjai už Seimo narį iš anksto balsuoti galės bet kurios apskrities centriniame pašte jo darbo valandomis. Kadangi tuo pat metu vyks ir pakartotiniai savivaldybių tarybų rinkimai, balsuoti iš anksto minėtuose paštuose turės galimybę ir Šilutės bei Trakų rajonų rinkėjai.

Pakartotinių rinkimų Šilutės ir Trakų rajonuose prireikė, kai Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimus pripažinusi šiurkščiais, Vyriausioji rinkimų komisija panaikino rinkimų šiose savivaldybėse rezultatus.

Naujas Seimo narys vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje renkamas vietoj Algio Kašėtos, kuris, tapęs Varėnos rajono meru, atsisakė Seimo nario mandato.

Dėl 25-ių Šilutės rajono savivaldybės tarybos narių, įskaitant merą, mandatų kovos septynios politinės partijos ir visuomeninis rinkimų komitetas, kurių sąrašuose - 366 kandidatai.

Trakų rajone pakartotinis balsavimas birželio 21 dieną lems, kuriam iš dviejų kandidatų atiteks mero regalijos - dabartinei rajono vadovei libersąjūdietei Editai Rudelienei ar buvusiam merui socialdemokratui Vytautui Zalieckui.

Vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje per birželio 7-ąją vykusį balsavimą iš aštuonių kandidatų daugiausia balsų surinko Šalčininkų rajono mero pavaduotojas Lenkų rinkimų akcijos atstovas Andžejus Andruškevičius ir buvęs Varėnos rajono meras socialdemokratas Vidas Mikalauskas.