Kauno apygardos teismas 2023 m. lapkričio 6 d. nuosprendžiu V. Šiliauskui už kyšininkavimą paskyrė 105 000 Eur baudą. Šią baudą sumažinus vienu trečdaliu, kaltinamajam buvo paskirta galutinė 70 000 Eur dydžio bauda, tačiau įskaičius laikinajame sulaikyme ir suėmime išbūtą laiką buvo nustatytas 65 000 Eur dydžio baudos dydis. Kauno apygardos teismas kaltinamajam uždraudė 7 metus dirbti valstybės tarnyboje, be to, teismas konfiskavo 2022 m. kovo 9–10 d. kratų metu kaltinamojo gyvenamojoje vietoje rastus grynuosius pinigus – 240 930 Eur kaip nusikalstamos veikos rezultatą. Taip pat nusprendė iš kaltinamojo išieškoti konfiskuotino turto – kyšio dalyko dalį atitinkančią pinigų sumą, tai yra 19 070 Eur.

Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė apygardos teismo nuosprendį ir už kyšininkavimą V. Šiliauskui paskyrė 5 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią, atsižvelgęs į prokuroro prašymą, sumažino trečdaliu – V. Šiliauskas turės atlikti 3 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Kitos nuosprendžio dalies Lietuvos apeliacinis teismas nepakeitė.

Atsižvelgiant į tai, kad nuosprendis įsiteisėjo, šiandien Kauno apygardos teismas Kauno apskr. vyriausiajam policijos komisariatui išsiuntė vykdyti įsiteisėjusį nuosprendį dėl laisvės atėmimo bausmės.

Valstybės naudai bus konfiskuoti 240 930 Eur, kaip nusikalstamos veikos rezultatas, kurie kartų metu buvo konfiskuoti nuteistojo gyvenamojoje vietoje.

Informatikos ir ryšių departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos informuotas, kad V. Šiliauskui paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas 7 metams.

Iš V. Šiliausko bus konfiskuota ir kyšio dalyko dalį atitinkanti pinigų suma – 19 070 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)