Tuo tarpu už šį valstybinės sienos ruožą atsakingos Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės vadas pulkininkas Virgilijus Raugalė – priverstiniame karantine. Vyras su žmona ketvirtadienį grįžo iš atostogų Austrijoje.

Pats V. Raugalė šeštadienį telefonu teigė, kad greičiausiai ims atostogas, nes privalomai su žmona izoliavosi karantine. Paklaustas, ar atsakinga buvo tokiu metu neatidėti kelionės, pareigūnas tikino, kad kai skrido slidinėti, „situacija dar nebuvusi tokia rimta ir Austrija nebuvo šalis, į kurią neleidžiama vykti“.

„O tai man siūlėte likti Austrijoje?“ – klausimu į klausimą, kodėl tokiu metu vyko į užsienio kelionę, sakė pulkininkas V. Raugalė.

Kaip informavo Lazdijų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Audrius Klėjus, savivaldybei iki šiol žinomais duomenimis, pasienio kelias Lazdijai – Seinai (Aradnykų postas) bus uždarytas 1-ą valandą nakties iš šeštadienio į sekmadienį.

„Kol kas dar neturime tikslių detalių, tai pirminė informacija, kad nuo šeštadienio 18-os valandos įvedama vidaus sienų su Lenkija kontrolė, o nuo nakties bus uždraustas transporto priemonių eismas per minėtą pasienio kontrolės punktą. Po šios valandos, iš Lietuvos į Lenkiją grįžtantys kaimyninės valstybės piliečiai galės sieną kirsti tik Kalvarijos pasienio kontrolės punkte. Lietuvos Lazdijų savivaldybė, atsižvelgdama į situaciją, ragina visus gyventojus susilaikyti nuo kelionių į Lenkiją, taip pat ir nuo trumpų kelionių į pasienyje esančias maisto prekių parduotuves“, - sakė Lazdijų rajono savivaldybės mero pavaduotojas.

Kol kas neaišku, kaip pasieniečiams seksis vykdyti kontrolę ne pagrindiniais keliais per pasienio kontrolės punktus, bet daugybe keliukų, vedančių iš Lietuvos į Lenkiją.

To kol kas negalėjo atsakyti ir Varėnos pasienio rinktinės vadas.

„Dar neturime VRM ministrės įsakymo, todėl detalių nežinau. Tačiau bet kuriuo atveju, mes esame tam pasirengę – pareigūnams išdalintos apsaugos priemonės, peržiūrime budėjimo grafikus, patruliavimo maršrutus“, - sakė V. Raugalė.