„Kalbame apie naktinį matymą, apie lazerius, antidronus“, – LRT radijui trečiadienį kalbėjo vienas iš akcijos organizatorių Jonas Ohmanas.

Pasak organizatorių, vienas toks rinkinys kainuoja 7,5 tūkst. eurų.

„Tai yra lietuviška produkcija – tai daro mūsų gynybos pramonė, ir gerai daro. (...) Lietuvos priemonės yra labai vertinamos Ukrainoje“, – teigė jis.

Tokia įranga leis tiek saugiau judėti patiems kariams, tiek jų naudojamai technikai, pažymi kitas akcijos iniciatorius, žurnalistas ir paramos Ukrainai platformos „Stiprūs kartu“ įkūrėjas Edmundas Jakilaitis.

„Antidroninis paketo įrenginys gali būti naudojamas ant kuprinės, galima jį dėti ant automobilio, bet kokios kitos transporto priemonės ir sukurti tam tikro dydžio saugų lauką. Galima apsaugoti ir svarbius taškus – kuopos ar skyriaus lygmenyje kokį kulkosvaidininko lizdą ar kitus dalykus, kur didžiausią ugnies galia. (...) Įrenginiai, skirti matyti naktį ar taikliai taikytis – jie tiesiog padidins kario efektyvumą ir tai suteiks akivaizdų pranašumą mūšio lauke. (...) Tai tikrai padės ukrainiečiams išsaugoti karių gyvybes“, – teigė E. Jakilaitis.

„Šįkart mūsų parama yra nukreipta į kuo greitesnę Ukrainos pergalę, kuo didesnę persvarą mūšio lauke, nes to dabar ir reikia“, – pridūrė jis.

Per pernai vykusią „Radarom“ akciją Lietuvos gyventojai suaukojo beveik 14 mln. eurų. Už šią sumą organizatoriams Ukrainai pavyko nupirkti 17 radarų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)